Nyheter

Nyhetsarkiv 2017 - 2018 - Nyhetsarkiv 2016 - 2017

Intervju med Lions Gävle i P4 Gävleborg

Den internationella hjälporganisationen Lions fyller 100 år, och den här helgen börjar organisationens firande. Lions i Gävle visar upp flera av sina verksamheter, och bland annat har man ställt upp ett blått katastroftält på Drottninggatan vid Rådhustorget. >>

Nordiskt samarbete

Lions Club Danderyd bjuder ut sin vänklubb Lions Club Grankulla i Finland till en lunch i Vaxholm. 

LC Reng Höllviken har berikats med nya medlemmar


Anna och Lars Nersing med Birgitta och Sten Jönsson som faddrar.


Camilla och Fredrik Casagrande med Gerd Hansson som fadder.

LC Mönsterås tar in fyra nya medlemmar

Lions Club Mönsterås tar in fyra nya medlemmar under maj.
Under juni kommer klubben att ta in ytterligare en ny medlem som kommer från Marocko.

Lejonkronan till LC Borensberg

I helgen som gick höll Lions Sverige Riksmöte ombord på båten MS Victoria på väg över Östersjön mellan Stockholm och Tallinn. >>

Lions annonser i Expressen

Med start söndag den 15 maj och senare också tisdag 17, fredag 20 och lördag 21 maj kommer Lions 100 års-jubileumsinsamling att synas i Expressen riks, på baksidan vid vädret. (Utom 21 maj, då annonsen är på någon av insidorna.) Här kan du ladda ned dessa annonser. Fråga gärna lokalmedia på din ort om Lions kan få pluggannonser = gratis annonser. Fråga efter måtten, Lions kontor hjälper dig med att skräddarsy annonser, all media har sina mått. Maila: tidningenlion@lions.se

Lions ger pris till parasportare

Lions i Sverige delar ut 2016 års Bragdlejon till två parasportare: Simmaren Maja Reichard från Nacka och rullstolsrugbyspelaren Stefan Jansson från Stockholm. >>

Lions på TV Skellefteå

Distriktsguvernören Anna From-Lindqvist blev intervjuad av TV Skellefteå.

Möt Nordens kandidat som 2:a VP Gudrun Björt Yngvadottir

Mer information om Gudrun. >>

Lions firar 100 år med insamling för barn och ungdomar i Sverige

Snart är det dags för Lions gemensamma insamlingsdag till förmån för barn och ungdomar i Sverige, den 21 maj. Här är pressmeddelande som gått ut.

LC Emmaboda firar 60-år

LC Emmaboda har firat 60-års jubileum i Vissefjärda Föreningshus. Ett hundratal gäster deltog. Tal hölls och gåvor utdelades så allt blev en kväll i glädjens tecken. DG Jan Almqvist Hultsfred delade ut utmärkelser till Jan Falk , Göran Ericsson och Peter Björnsson( stand in för Jan-Erik Björnsson)

Lions hjälper offren för jordbävningarna i Ecuador och Japan

Sveriges Lions har beslutat att ge 200 000 kronor ur sin katastroffond för att hjälpa offren för jordbävningarna i Ecuador och Japan. Läs mer.

Video från hjälpinsatsen i Turkiet

Källa: Michelle Blomeke/Nilgun Erdem Niord

Lions hjälper flyktingar i Turkiet: "Varje krona når fram"

– Vi säger att varje krona når fram, de omkostnader vi har betalas med medlemsavgifter. Nu har jag själv sett det. > >

Lions Skultorp firar 50 år

Lions Club Skultorp startades 1966 och fyller 50 år 2016. Detta har firats på Restaurang Valle i Skövde den 9 April i år. Kvällen började med mingel och inleddes sedan med fest kommittèns spex och glada tillrop av Uno Janson och Lennart Sanfridsson. Presidenten Roland Gustafsson fortsatte sedan kvällen med historik och information under kvällen.
Efter en god buffe så var det plats på scen för The Spinning Wheels med hittlåtar från 50-60-talet. Lions Club Skultorp hoppas att yngre krafter blir medlemmar och driver clubben vidare in i framtiden.

Gerth Norby, 50 år i Lions Club Hyltebruk

Gerth Norby blev medlem 10 nov. 1965 med Sven Henriksson som fadder, och har under åren arbetat med ett flertal uppdrag. Bland annat som Lions President och Sekreterare. Gerth har under många år varit verksam i Aktivitetskommittén med Lions Loppmarknader, Lotterier, Valborgsmässofirande m.m. Dessutom är Gert Klubbmästare, där han med sin vänliga framtoning sprider trivsel i klubben.

Lions Quest-utbildning för Lions medlemmar i distrikt 101-S

Lördagen den 16 april 2016 samlades 25 medlemmar på Rydsgårdshus i Rydsgård till en utbildning för Lions medlemmar. Kursledare var Agneta Svanberg-Arnrud som flera gånger tidigare haft kurser på Rydsgårdshus, men då för pedagoger i Skurups kommun. >>

Lions prisades med lejonkulan för sin verksamhet

Lions Club Mönsterås hjälper många, både privatpersoner och katastrofoffer.>>

Sveriges Lion på plats i Turkiet

Det är den sjunde resan som Lion-medlemmarna Leif och Nilgun Niord gör för att hjälpa syriska flyktingar och speciellt barnen som finns i Turkiet. På denna resa i slutet av mars och början på april delar de ut förnödenheter till cirka 450 familjer. Denna gång har man med sig Lego till barnen och andra leksaker som delas ut. Även Lions ordförande Annica Nordell samt vice ordförande Mattias Öberg och projektledare för insamlingen till de syriska flyktingbarnen, Åke Nyquist är med på resan. Några bilder här >>

Nya affischer

Här finns nya affischer i A4: a, att trycka ut på färgskrivare. Affischerna kommer senare att göras i affischformat. Affischerna är enligt Lions Clubs Internationals grafiska bestämmelser (manual). Klubbar kan få egna affischer, enligt denna mall.

OBS: Kräver en bild av god teknisk kvalité, då bilden ska dras upp. Maila: kansli@lions.se.

Pågående guvernörer

Pågående distriktsguvernörer nästa år examinerades i Södertälje 8-10 april med goda resultat. De är nu entusiastiska och redo för kommande års utmaningar. Ansvarig för årets utbildning är MDGLT Anna Maria Bernstein med god hjälp av PDG Ralf Melin, GLT Finn Bangsgaard och flera medlemmar i MD Sverige.

Video från Adana

460 flyktingfamiljer har fått hjälp

Sveriges Lions samlade i december in pengar för att hjälpa flyktingbarn som befinner sig i Turkiet. Barnen och deras familjer har det väldigt svårt. I Turkiet är det Leif Niord från Lions Club Nossebro i Sverige och hans hustru Nilgün Niord som handgripligen är de som ser till att pengarna omvandlas till mat, blöjor och leksaker och delar ut detta till flyktingfamiljerna. Här är en videosnutt från den senaste utdelningen i den turkiska staden Adana, inte långt från Aleppo i Syrien. Filmen är från förra veckan då utdelningen skedde med hjälp av lokala Lions-klubbar i Adana och i samarbete med myndigheten för immigration i Turkiet. Utdelningen skedde vid förutbestämda platser och det var myndigheten som valt ut de mest utsatta familjerna. Denna hjälpomgång kostade cirka 250 000 svenska kronor.

Hjälpinsatsen är ett exempel på hur Lions hjälper över världen. Hjälpen går från Lions till Lions och till de som behöver på plats.

Läs pressmeddelandet här.

Lions ger lego till syriska flyktingbarn


För sjunde gången kommer, i slutet av mars, en grupp med svenska Lions att resa till Turkiet och gränsen mot Syrien för att hjälpa syriska familjer på flykt med förnödenheter. Det handlar om att dela ut mat – konserver, blöjor, hygienartiklar, ägg och nu denna gång även lego till barnen. Cirka 450 familjer kommer att bli hjälpta.

Hela pressmeddelandet >>

Tält från Lions till flyktingar i Grekland

150 tält från Lions kommer med start i nästa vecka att transporteras till Grekland genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Tälten ska ge flyktingar som befinner sig i Grekland tak över huvudet.

Lions Club Östra Göinge rekryterar nya medlemmar

Läs artikeln här.

Pressmeddelande

Tält från Lions till flyktingar i Grekland

Pressmeddelande>>

Alvas teckning deltar i Lions internationella fredsaffischtävling

Alva Karlsson från Allerum har vunnit i Sverige i Lions internationella fredsaffischtävling. Hennes bidrag blir därmed Sveriges Lions bidrag i Lions internationella fredsaffischtävling.
"Om man håller varandra i handen, hjälper vi varandra att sprida fred.", skriver Alva.

Varje år arrangeras Lions fredsaffischtävling över hela världen. Mer än 450 000 bidrag deltar i tävlingen, varav Alvas är ett. Syftet med tävlingen är att få ungdomar och barn att fundera i banor om fred och att vara kreativa genom att teckna. Att främja fred är en del av Lions uppgift: "Att göra det möjligt för frivilliga att tillhandahålla hjälpinsatser i samhället, tillgodose humanitära behov samt främja fred och internationell förståelse.."

Flyktingbarnen har inga leksaker

Har du Lego hemma som barnen eller barnbarnen vuxit ifrån? Kan du tänka dig skänka detta till flyktingbarnen i Turkiet genom Leif och Nilgün Niord? Som du vet skänker Sveriges Lions pengar till Leif och Nilgün Niords projekt för att hjälpa flyktingbarnen från Syrien som befinner sig i Turkiet. Familjerna har i stort sett ingenting och barnen saknar leksaker. Vill du hjälpa barnen att glömma det hemska de varit med om för en stund genom att skänka ditt gamla lego så sänd detta till: Leif Niord, Fåglum, 465 96 Nossebro.

LCIFs ordförande besökte Lions i Sverige

I måndags besökte LCIFs (Lions Clubs International Foundations) ordförande Joe Preston Lions Sverige och Lions tältverksamhet i Kristinehamn.

Lions Club Vara fyller 50

Vara klubben chartrade den 15 mars 1966 av 16 st. Vara- ungdomar.>>

Fler kvinnor i Lions

81 kvinnor och 29 män deltog i evenemanget. Mer på Facebook.

Nya medlemmar och MJF-utdelning i LC Lund

Källa: Facebook

Fler bilder här.

LCIFs ordförande till Sverige

Den 14 mars kommer Lions Clubs International Foundations ordförande Joe Preston till Sverige för att se LCIFs projekt. Han kommer besöka MSBs lager i Kristinehamn och se på Lions tält samt träffa Lions Quests ordförande i Stockholm. Se pressmeddelandet här >>

Nya medlemmar i Tärnsjö-Östervåla

Tärnsjö - Östervåla Lions uppmärksammade 4 st medlemmar som har varit med sen föreningen startar. Klubben firade 30-års medlemskap och märkesutdelning . Lars Martinell, Ove Pettersson, Rolf Nordin och Lennart Grönwalll och LP Agnetha Flink

Miljoner till flyktinghjälp

Omkring 4 miljoner svenska kronor är resultatet hittills av den insamlingskampanj som Sveriges Lions genomförde i december för ”De glömda barnen från Syrien och dess grannländer".

Läs hela pressmeddelandet här.

Lions – för dig som vill göra skillnad

Vad Lions betyder för oss. Medlemmar från Norden svarar:

Posted by Anna From Lindqvist on Monday, February 8, 2016

Att göra något gott för andra människor i goda vänners lag. Så kan man sammanfatta Lions. Här ser du en video med några av Lions medlemmar som säger vad Lions betyder för dem. Videon är inspelad av medlemmen Anna From Lindqvist.

Pressmeddelande

”De glömda barnen från Syrien och dess grannländer” är i stort behov av hjälp!

Lions Sverige och övriga Lions i Norden genomför nu kampanjen för ”De glömda barnen från Syrien och dess grannländer”. >>

Till flyktingbarnen i flyktingläger

Sveriges Lions Hjälpfond skickar 300 000 kronor till flyktingbarnen i Syriens grannländer. Läs hela pressmeddelandet här.

LC Tyresö välkomnade två nya medlemmar


Lions CLub Tyresö välkomnade två nya medlemmar vid sitt senaste klubbmöte - Ulf Häger och Barbro Olsson.

Lions Åstorp delar ut Melvin Jones

På Lions Club Åstorps 54 årsdag tilldelades medlemmarna Bo Angelhag och Gösta Hellman, Melvin Jones Fellow. >>

Tält från Lions genom MSB till flyktingmotaggning i Sverige

150 stycken av Lions blåa tält, som är skänkta av Lions och tänkta att användas i krissituationer då människor har behov av tak över huvudet, kommer nu att gå till flyktingmottagande i Sverige. Läs hela pressmeddelandet här.

Ladda ner pressmeddelandet här.

Så här ska klubbarna sända pengar till syriska flyktingar

Så här ska klubbarna sända pengar till syriska flyktingar:

Lions Club X-stad till distriktskassör, distriktskassör till MD. (MD sedan till projektet). Märk inbetalningen: Syrien dec.

En hel del tror fortfarande att klubbar skall sätta in på Sveriges Lions Hjälpfond konto. Det är fel. Hjälpfonden är endast till för allmänheten!

Lions decemberkampanj:

Pressmeddelande

Hjälp Lions hjälpa de glömda barnen från Syrien och dess grannländer.

Guvernörsrådet har bestämt på sitt sammanträde i oktober att Lions i Sverige och övriga Norden ska göra en gemensam insats för de glömda syriska flyktingbarnen från Syrien och dess grannländer, en gemensam insamlingskampanj. Pengarna kommer att gå till dels Leif Niord (Lions i Sverige) och hans hustru Nilgun (Lions i Turkiet) hjälpsändningar till flyktingläger i Turkiet och dels till Einar Lyngar (Lions Norges) hjälp till flyktingläger i Libanon. Läs mer här.

Nordens Lions för de syriska flyktingbarnen

Foto: Einar Lyngar

Hjälp Lions hjälpa de glömda barnen från Syrien och dess grannländer. Så heter en insamlingskampanj som startar första adventshelgen och håller på fram till tredje advent. Lions i hela Norden kraftsamlar för att hjälpa barn på flykt. Läs mer här.

Pressmeddelande

Sovsäckar till flyktingar

Sveriges Lions skänker 150 000 kronor till att köpa in sovsäckar till flyktingar och då speciellt barn, i Turkiet.

På Mynewsdesk.

Radiointervju med Lions

Hör intervjun med Lion Anette Sjöberg på P4 Halland om insamlingen. >>

Bildreportage

Bilder från Lions internationelle presidents besök i Östersund. >>

Lions blåa tält till svenskt flyktingmottagande

Foto: MSB

Lions blåa tält ska användas till svenskt flyktingmottagande.>> Läs i Expressen. >>

Uppdatering

Vi har hittills satt upp Lionstält på ett antal platser i anslutning till Migrationsverkets lokaler. Tälten ska fungera som väntrum/reception. Vi har använt tälten som är på 20m2 och dessa har utrustats med belysning, elcentral och värme. Tälten har satts upp på följande platser:

• Norrköping (Migrationsverkets huvudkontor)

• Flen

• Hedemora

• Solna

• Västberga

• Lindesberg

Eventuellt kommer tält att sättas upp även i Östersund. Det är dock fortfarande osäkert ifall det blir av.

Lions Club Trelleborg tar in två nya medlemmar

Catharina Thorén och Ernst Inzinger välkomnades i klubben. >>

Lions Club Ystad hjälper syriska flyktingar med 50.000 kronor

På månadsmötet för Lions Club Ystad den 10:e september fattade man beslut om att skänka 50.000 kronor för att hjälpa de syriska flyktingarna i de överfyllda lägren i Turkiet, Jordanien och Libanon. >>

Över 75 miljoner till Världens Barn 2015!

Källa: Radiohjälpen

För 17:e året genomfördes Riksinsamlingen Världens Barn. De senaste veckorna har frivilliga i landets alla 290 kommuner skramlat med bössor. Tillsammans har de samlat in 15-20 miljoner kronor! Till detta kommer konserter, secondhandförsäljning, kollekter, föreningsaktiviteter, företagsgåvor och mycket mera. >>

IP Yamadas besök i Sverige

Några bilder från IP:s besök på Facebook. >>

Video om Melvin Jones insats

Lions Hagfors 50-år jubileum

Jubileumsfesten hölls vid Brostugan i Uddeholm. Deltagare Lionsmedlemmar med fruar samt inbjudna gäster. Efter gemensam middag delades det ut utmärkelser till klubbmedlemmar. Utdelningen förrättades av distrikts guvernör Åke Nyqvist.

Melvin Jones delades ut till dessa två medlemmar som på ett förtjänstfullt sätt deltagit i klubben olika aktiviteter samt varit mångåriga funktionärer i klubbens styrelse. 50-års medlemskap delades ut till Gunnar Johansson. 30-års medlemskap delades ut till Lars-Göran Svensson. 10-års medlemskap delades ut till Peter Arvidsson.

LC Reng Höllviken tar in fyra nya medlemmar

Placeholder image

Från vänster: Bo-Göran Olsson, Irene Borglin, Ann-Cristin Lorentz-Olsson och Helena Lönnström. Välkomna till Lions!

IP Jitsuhiro Yamadas besök till Sverige

Lions internationella president Dr Jitsuhiro Yamada kommer att besöka Sverige 3 -5 november. Alla är välkomna att på egen bekostnad att delta i Yamadas besök. Under IP:ns vsitelse i Sverige kommer han att vara i Östersund. För mer information var god mejla GRO Annica Nordell.

Bilder från Europa Forum i Augsburg

Här kommer ett bildreportage från årets Europa Forum som avslutades söndagen den 11 oktober 2015. >>

Historiskt månadsmöte i Lions Club Lit

Fr v Carina Vest, fadder Sören Andersson, GRO Annica Nordell

Källa: Ville Fredriksson, LC Lit

Vid klubbens månadsmöte fredagen den 2 oktober invaldes klubbens första kvinna. Carina Vest boende i Lit och arbetar vid Studieförbundet vuxenskolan i Lit med bl.a. invandrare. Lions Club Lit har sedan den bildades 1967 enbart haft manliga medlemmar, men nu är klubben mixad vilket vi tror ska vitalisera oss. Vid installationen deltog Guvernörsrådets Ordförande Annica Nordell. Hon är Lion Sveriges högste chef och tillhör Lion Club Brunkullan. Vid ceremonin deltog 18 av Klubbens medlemmar. LC Lit kommer att fira 50 års jubileum 2017.

Regional utbildningskurs

I helgen 16-18 oktober genomfördes årets regionala ledarskapsinstitut i multipeldistriktet (RLLI) i Södertälje. Det blev en spännande helg med högt i tak, många skratt och mycket kunskap att ta med sig hem i det fortsatta arbetet som ledare i distrikten.

Kursledare var MDGLT Anna Maria Bernstein, LC Södertälje S:ta Ragnhild och GLT Finn Bangsgaard, LC Svansjö.

Höjdpunkterna från convention 2015 på Hawaii

Se höjdpunkterna från årets internationella kongress i Honolulu.

Berättar med musik

Ungdomar som deltog i ett av Lions ungdomsläger i somras har gjort en musikvideo, där de berättar om sina upplevelser. På lägren deltar ungdomar från nästan hela världen.
Skälet till att Lions arrangerar ungdomsläger är att man vill att världens ungdomar ska få förståelse för varandras kulturer. Allt enligt en av Lions uppgifter som är att ”… tillgodose humanitära behov samt främja fred och internationell förståelse…