2018-09-06

Årets medmänniska: En Gnosjöbo med många järn i elden

Källa: Texten är ursprungligen publicerad i Värnamo Nyheter
Text & Foto: Hanna Eklöf

GNOSJÖ. En sann medmänniska och Gnosjöbo in i själen", så lyder en del av motiveringen när Lions utsåg årets Medmänniska.

Sedan ett tiotal år tillbaka väljer Lions Club Gnosjö att uppmärksamma någon eller några som man menar visar på särskild medmänsklighet. När 2018 års Medmänniska skulle uppmärksammas stod det klart att det blev Gnosjöbon Folke Johansson.
– Vi tycker att han är representativ för det som vi tänker kring medmänsklighet. Han besöker de äldre och har byggt upp Folkes park och tråddrageriet i Målskog. En del i detta är att han har gjort det tillgängligt för alla, säger Kenny Carlsson, ordförande i stipendiekommittén i Lions Club Gnosjö.
Hur kommer det sig att valet föll på Folke just i år?

– Vi brukar tänka på vad som är i närtid. Det har varit mycket med tråddrageriet i Målskog, och Folkes park är ständigt i fokus. Många barnfamiljer går eller cyklar hit. Man ska inte heller nedvärdera besöken på Rosendal. De betyder mycket, säger Joakim Nordenström från Lions Club Gnosjö.
Hur känns det att ha fått priset?

– Jag blev lite överraskad. Jag trodde inte att jag hade så gott rykte, men parken har ju blivit uppskattad, konstaterar Folke Johansson.