VI HJÄLPER

Detta gör Lions

Lions hjälper till efter katastrofer, akut och vid återuppbyggnad, genom Lions internationella nätverk med 48 000 klubbar och 1,4 miljoner medlemmar över hela världen och genom Lions Clubs International Foundation, LCIF, som är rankad av Financial Times som världens bästa ickestatliga organisation.

Lions arbetar mot våld, droger och mobbning genom värdegrundsprogrammet Lions Quest - Tillsammans som genomförs i skolor, idrottsklubbar och för föräldrar.

Lions har ett världsomspännande program för synvård, Sight First, som botar och motverkar blindhet och andra ögonsjukdomar. Bara under 2019 har LCIF hjälpt över 200 miljoner människor. 

Lions vaccinerar barn i fattiga länder mot mässling inom ramen för programmet ”En spruta - ett liv”. Detta sker i samarbete med WHO och Bill och Melinda Gates Foundation.

Lions ger människor med funktionshinder olika typer av stöd. Lions stöder också ungdomar på olika sätt genom ungdomsutbyte och stipendier ”bästa kompis” etc. samt sätter guld på äldres tillvaro genom utflykter med mera.

Läs mer. >>

 
 
 
 
 

Lions kontors personal

Sveriges Lions kontorspersonal jobbar hemifrån f n på grund av uppmanande från Folkhälsomyndigheten. Mejla gärna om du har några frågor.

 • "We serve the world" musikvideo av Lions

  Lions från hela världen tillsammans gör en musikvideo att fira vår service.

   
   
   
 • Lions Hallstahammar hjälper vid internationella katastrofer och tipspromenad

  Finish03

  Källa: Det lokala föreningslivet

  Läs om hur Lions hjälper efter den svåra branden i flyktinglägret Moria gjorde att tusentals familjer nu befinner sig utan tak över huvudet. MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) har fått uppdraget att skicka personal och materiel. Denna gång skickas 250 familjetält med tillhörande 1750 filtar samt sovsäckar, presenningar, campingkök och toaletter.

  Och gå en tipspromenad och hjälp Lions rädda livet på barn och blivande mödrar! Du kan stödja projektet genom att gå en tipspromenad på Hälsans Stig.

  Läs artiklarna här.

   
   
   
 • Ludvika Ängsklockans "Lejontramp"

   

  Posted by Lions Club Ludvika on Tuesday, 22 September 2020
  Ängsklockans "Lejontramp", som är en tipspromenad nere vid Väsman är en uppskattad aktivitet. Idag deltog över 30 personer i det fina höstvädret. Vi fortsätter med "trampen" framöver, så länge vi har vädrets makter med oss!
 • Århundrades pandemi

  Coronavirus (COVID-19) är den värsta pandemin som drabbat världen på nästan hundra år.Det är den värsta ekonomiska krisen de senaste 40 åren för länder i Sydasien som Indien.För att göra saken värre har Indien en av de högsta befolkningstätheterna i världen, och en betydande del av befolkningen lever i fattigdom.Kombinationen av dessa faktorer, hög befolkningstäthet och dålig sanitet på grund av fattigdom är höga riskfaktorer för spridningen av COVID-19. Läs hela artikeln här (med Googles översättningsverktyg).

   
   
   
 • Sveriges Lions behöver DIN hjälp

  En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

  För bara någon vecka sedan såg vi att Moria-lägret på ön Lesbos brunnit och tiotusentals flyktingar blivit hemlösa. Häromdagen meddelade MSB att 250 katastroftält med tillbehör är på väg från Sverige.

  Finish03

  Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Lesbos. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

  Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

  Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

  Tack för din gåva!

  Anna Maria Bernstein

  Ordförande Lions Sverige

 • En hälsning från Jenny Öster Hall som fick Lions bragdlejon

  Här kommer en hälsning från Jenny Öster Hall som fick Lions bragdlejon. Hon berättade att pengarna skulle användas för sina tävlingar runt om i världen men även till oss föräldrars oro hoppa fallskärm. Sagt och gjort. Fallskärmssäsongen börjar lida mot sitt slut och vi föräldrar kunde inte avstyra hennes önskan längre. Igår lördag var det dags. Solen strålade över flygfältet i Örebro när Jenny var på plats. Instruktörerna på Örebro fallskärmsklubb sa att detta troligen var årets vackraste hoppväder. Ja ner kom en Jenny lika strålande som solen. Tack för att ni gjorde detta möjligt hälsar Jenny Öster Hall para-idrottaren som älskar fart. 

  fallskarm jenny

  jenny osten

  Genom mamma Yvonne Berger

   
   
   
 • Lions Lit plockar hem sommarblommorna

  lions lit sep2020

  Källa: Östersundsposten

  Läs hela artikeln här.

 • Återinvigning av Öregrunds skjutbana med bl a Lions Öregrunds hjälp

  Källa: Facebook

   
   
   
   
   
 • Malala Yousafzai till Lions internationella kongress 2021 i Montreal!

  Datum: 25 - 29 juni, 2021

  I över ett århundrade har Lions Clubs International inspirerat lionmedlemmar genom otroliga seminarium, glädje, kamratskap och talare i världsklass. Det är en ära för oss att i år få besök av en mycket speciell talare som har inspirerat hela världen. Vi är stolta över att välkomna Malala Yousafzai till LCICon 2021 i Montreal!  Läs mer.

   
   
   
   
   
 • MSB skickar Lions tält till flyktinglägret Moria

  lesbos sep2020

  Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB, packar just nu tält och andra förnödenheter som ska skickas till det eldhärjade flyktinglägret Moria på ön Lesbos i Grekland. Läs mer. >>

 • Ny video från Lions vattenprojekt i Somalia - Water Means Life

 • Många sätt att hjälpa inom Lions

  Hur du kan hjälpa Lions

 • Lions internationella stiftelse LCIF

Här kan du läsa äldre nyheter.