Golftävlingen “Dubbelslaget” gav Lions sköna slantar

golf4

Källa: HD.se

Coronatider har gjort att Lions Laholm haft ett tufft första halvår. Det är svårare med aktiviteter och att samla in pengar för att stödja under rådande pandemi. Golftävlingen “Dubbelslaget” kunde dock genomföras som planerat. Läs mer.

En efterlängtad ljuspunkt blev därför Dubbeslaget i golf, ett arrangemang som nu genomfördes för tredje gången där gofklubbarna i Skogaby och Laholm gjorde gemensam sak.  Cirka 140 spelare deltog under de två dagarna, först i Vaxtorp på lördagen sedan i Skogaby på söndagen.

Claes Johansson, en av de ansvariga i tävlingsledningen hade all anledning att vara nöjd.

- Ja, lite drygt 40 000 i vinst sannerligen inte fy skam, 40, 460 kronor för att vara exakt, berättar han.

- Tävlingsformen är perfekt och det blev en fantastisk succé med ett underbart golfväder, konstaterar Claes, alla var riktigt begeistrade över de två tävlingsdagarna.

Tävlöingen fick naturligtvis genomföras med diverse coronaregler för att göra det så säkert som möjligt för deltagarna. Alla accepterade reglerna värför allt flöt friktionsfritt. Golf är uppenbarligen en bra sport när livet ser ut som det gör med virus i luften. Golfen är dessutom en sysselsättning som är som klippt och skuren inte minst för pensionärer.

Vi stötte på två välbekanta profiler i den sydhalländska idrotten. "Torbjörn "Tobbe" Eriksson, aktiv under många år i BTK Serve, samt Kaj Winblad, långlöpare i Laholms IF.

- Jag har seplat i tolv år nu, berättar Kaj. Ibland blir man förstås frustrerad när bollen inte går som man vill, tillägger han och skrattar. Torbjörn trivs också med att ha bytt ut pingisracketen mot golfklubban.

- Ja, det är försbaskat skoj, säger han bestämt.

Torbjörn fick i samma boll som Tommy och Turid Ahlenbäck samt Annika Johansson. Kaj Winblad camperade ihop med Anders Paulsson, Ulf Jönsson och Lars Pålsson. Att tävla så här fyra tillsammans skapar givetvis kamratskap och en trevlig gemenskap.

Innan lördagens golfare gick ut fick de information av Ebbe Johansson och Lars Pålsson. Covid-19 tvingade fram ett antal förhällningsregler. Inför söndagsspelet hade Laholm givetvis förhoppningar om att kunna snuva Skogaby på lagsegern, men det gick inte.

- Det var lite jämnare den här gången, så nästa gång tar vi dem, konstaterade Claes Johansson.

Efter avslutad tävling i Skogaby följde prisutdelning. De två bästa i varje deltävling premierades och dessutom ytterligare tio, så totalt 14 priser, de flesta skänkta, delades ut. Sponsringen till tvådagarstävlingen gick strålande och resulterade i det fantastiska resultatet. Pengar, som ger Lions möjlighet att stödja i dessa konstiga tider.

Nedan är några bilder från tävlingen-