Lions Landskrona Citadella fyller 25

Lions Club Landskrona/Citadella startade verksamhetsåret 2017/18 med att fira sitt 25-årsjubileum.

Detta firades på Erikstorp med bl a en historisk tillbakablick – Past President Margareta Sturesson berättade att Lions globalt grundades 7 juni 1917 och att hundraårsjubileet pågår för fullt. 1987 blev kvinnor fullvärdiga medlemmar inom Lions, från att tidigare varit delaktiga genom sina män.  Vår klubb bildades 1991 och chartrades den 1 februari 1992 och hade då 24 medlemmar varav 7 fortfarande finns kvar som medlemmar. Två av våra äldre medlemmar – Ulla Sahlin och Ingrid Jacobsson – hjälpte till att upplysa oss om olika aktiviteter klubben arbetat med genom åren och så tittades det i gamla fotoalbum som väckte många glada minnen.

Klubben har idag 24 medlemmar, men har plats för fler.

Kvällen fortsatte med sedvanligt månadsmöte under ledning av Ingegerd Persson, som är president för verksamhetsåret. Närmaste stora arrangemang är stadens Luciafirande – arbetet har startat och inom kort börjar man att söka luciakandidater.