Uppdaterat 2020-01-15

Meddelande Lions internationella president

Det är en glädje för oss att kunna meddela att tidigare internationella direktor Douglas X. Alexander har utsetts till internationell första vice president.

Den internationella styrelsen utsåg tidigare internationella direktor Alexander att uppfylla postens ansvarsområden efter bortgången av vår mycket omtyckta internationella vice president Haynes H. Townsend.  

Vice president Alexander satt med i den internationella styrelsen mellan 2010–2012 och är tidigare vice president för J.P Morgan Chase Bank. Han har varit en aktiv medlem i Brooklyn Bedford Stuyvesant Lions Club sedan 1984. Som erkänsla för sina insatser inom organisationen har han erhållit ett stort antal utmärkelser, bland annat en Ambassador of Good Will. Vice president Alexander är också en Progressive Melvin Jones Fellow.

Låt oss gratulera vice president Douglas X. Alexander!

Dr. Jung-Yul Choi
Internationell president

Nyhetsbrev januari 2020

MD:s nyhetsbrev januari 2020. >>

Anmäl dig till vårt utskick här.

Convention 2020

Häng med till Singapore. Mer information om programmet och kostnaderna har uppdaterats.

Program för klubbkvalitet

Program för klubbkvalitet är ett strategiskt planeringsverktyg, för att hjälpa klubbar finna möjligheter till förbättringar. Programmet fokuserar på LCI framåt och involverar hela klubben i en spännande process för att göra den ännu bättre.

Zonordförande Lars Palo besökte Lions i Götene

Källa: Hallekis

Lions president Frans Käll kunde hälsa ett 30-tal medlemmar välkomna till årets första möte och särskilt välkommen till zonordförande Lars Palo, som berättade om den nya distriktsindelningen där både Småland och Halland ingår. I zonen som Götene ingår i finns 4 st klubbar. >>

Om Lions och GDPR

Lions vill skydda varje medlems persondata så att dessa inte missbrukas eller kommer i ovidkommandes händer vid exempelvis identitetsstöld, bedrägeri eller annat missbruk.

Lions i Sverige har utarbetat en persondatapolitik, som Lions Sverige uppmanar alla klubbar att följa. Här vill vi illustrera lagen med hur denna skall efterlevas men först lite juridik. Läs mer om det här.

RM 2020

Nominera kandidater till Sveriges Lions Livskvalitetspris 2020! Deadline 31 januari 2020!

Läs mer om RM 2020 i Falun på den officiella hemsidan. >>

GR-5

Plats: Gävle

Datum: 28 feb - 1 mars

Mer information. >>

Handbok 2019 - 2020

Handboken är slut men det går att ladda ner den digitala versionen. Mer info på den interna sidan.

Volontärbyråns gratis kurs 2020

Lördag och söndag den 1-2 februari  2020 - Att leda frivilliga i föreningslivet

En utbildning om hur du skapar förutsättningar för en hållbar verksamhet där volontärer trivs och utvecklas. Mer info. >>

Nomineringsblankett för RM 2020

Lions Clubs Internationals grafiska profil - uppdaterad

Lions Clubs Internationals grafiska profil ska tillämpas i alla PR-sammanhang för klubbar, distrikt och MD.

LCIF Kampanj 100

Sedan 1968 då Lions Clubs International Foundation (LCIF) grundades har Lions världen över både skänkt pengar till LCIF och fått bidrag (grants) till olika projekt. Beloppen nedan baseras på underlag från MD-kontoret i Stockholm.

Läs mer.>>

Golf i Spanien med PIP

Källa: LCI

Yngvadottir, att närvara, så kom och spela golf med henne. Från den 24 februari - den 1 mars 2020 är du välkommen till Andalusien i Spanien, för att tillsammans med andra medlemmar delta i en tävling till förmån för Lions Clubs International Foundation (LCIF). Andalusien är ett paradis för golfälskare med över 100 golfbanor och ett enastående klimat med sol och värme året runt. Mer om tävlingen. >>

Nordiska Samarbetsrådet 2020

Plats: Glostrup Park Hotel, Glostrup, Danmark

Datum: 17 - 19 januari, 2020

Program

Anmälan

Initiativet Nya röster 2019-2020

Källa: LCI

Initiativet Nya röster 2019-2020 främjar jämlikhet och mångfald samt önskar öka antalet kvinnor, unga vuxna och underrepresenterade grupper i vår organisation. Läs mer om Nya Röster. >>

Avtal med Scandic

Logga in på medlemssidan för mer information. >>

Erbjudandet för Lions!

ETT RIKTIGT ÄVENTYR FÖR HELA FAMILJEN

Robin står där i gläntan med sin båge i handen och sitt koger på ryggen. Dom gyllene lockarna trillar fram under huvan(hooden). Han tycks vara framtrollad ur en svunnen och mytomspunnen tid. Är det en synvilla, eller är han verklig? Vad tror du?

Mer information om erbjudandet!

Angående paket och brev från LCI (USA)

Utskicken av 100-årsjubileets medlemsutmärkelser har orsakat en hel del frågor från våra medlemmar. Dessa utmärkelser styrs av rapporter, och skickas veckovis från LCI i USA. Det ser ut som att problemet är löst genom att ändra på etiketten i systemet för svenska leveranser och nästa steg kommer LCI att skicka några testpaket för att säkerställa att de inte stoppas hos Postnord. När det är bekräftat att det fungerar kommer etiketten för svenska leveranser att ändras permanent.

Ny login till MyLCI

Under februari och mars månader fanns två väsentliga rader högst upp vid inloggningen till MyLCI att alla skall byta inloggning före den 27/3. Detta har missats av många.

Läs mer om hur det går till. >>

Water Means Life - insamlingsperiod 2

Målet med projekt: Att ge barnen och deras familjer rent vatten i Bari-regionens byar, som ligger i Puntland (nordöstra Somalia), där lever c:a 150 000 människor. Men, människor flyr från sina hemtrakter på grund av vattenbrist. Läs mer

Pluggannsoner för kampanjen. >>

PR-material finns att hämta här. >>

Avtal med iZettle

Vi i Lions har en möjlighet att kunna ta betalt vid våra aktiviteter med betal- och/eller kreditkort!

Vi har slutit ett avtal med iZettle som nu har löpt under 2,5 år utan problem eller störningar.>>

Ytterligare en insamlingsplats för begagnade glasögon

Klubbarna runt om Stockholm kan nu lämna in eller skicka in sina glasögon till Folkuniversitetet på Kungstensgatan i Stockholm.

Vision For All
Folkuniversitetet, ATT: Isak Westerström
Kungstensgatan 45
10239 Stockholm
Tel: 08-789 41 00

Halmstad

Vision For All
c/o Peter Lövin
Folkuniversitetet Resurspoolen
Stenvinkelsgatan 2c 
302 95 Halmstad
Tel: 0736-447718

Linköping

Vision For All
c/o Hjärta till Hjärta
Attorpsgatan 10, Box 1235
581 12 Linköping

De hjälper oss med att mäta upp glasögon.

Lions har tecknat avtal med Visma

Lions 101 MD har tecknat ett avtal med Visma angående eEkonomi för föreningar vilket innebär att det nu finns möjlighet att beställa bokföringssystemet via MD-kontoret.

Mer info.

Beställningsblankett

Låda för insamling av begagnade glasögon

Lådorna började tillverkas och distribueras i november månad 2009 och sedan starten har det tillverkats cirka 1500 lådor till många Lionsklubbar i MD 101.

Lådan är 22 cm bred och 31 cm hög, grundfärgen är vit. Till lådan följer även en självhäftande tejp med text.

Lådorna blir inte bara en insamlingslåda utan även en PR-funktion för klubben.

Läs mer.

Projektanvisningar

Här kommer anvisningarna om hur MD-projekt ska hanteras. >>

STIM-avtalet har uppdaterats

Klicka här för det senaste avtalet som gäller. >>

Intresseanmälan att vara assisterande klubb/ar vid riksmötesarrangemang 2022.

Intresseanmälan att vara assisterande klubb/ar vid riksmötesarrangemang 2022.
På riksmötet i Upplands Väsby beslutade riksmötet att Guvernörsrådet äger rätten att besluta om var riksmötesarrangemangen skall förläggas.

Ett omfattande arbete pågår med att ändra förutsättningarna för arrangemangen i framtiden. Multipeldistriktets riksmöteskommitté (MDRMK) har fått i uppdrag att se över dessa förändringar.

En av de stora förändringarna innebär att lionsklubbar kan anmäla sitt intresse att bli assisterande klubb/ar. Det kan också vara klubbar i ett zongemensamt arbete. Uppdraget för assisterande klubbar är att stå för det goda värdskapet, vara funktionärer, hjälpa till med att skapa partnerprogram mm. Klubbarna ska inte hantera upphandling, ekonomi eller anmälningar mm eftersom detta ligger på MDRMK.
Trots att arbetet är i sin linda välkomnar vi klubbar att förutsättningslöst anmäla sitt intresse att assistera inför riksmötesarrangemang 2022.
Frågor besvaras av Annette Eiserman-Wikström.

Stiftelsen Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige

Stiftelsens ändamål är att främja barns och ungdoms i Sverige fostran samt att stödja vetenskaplig forskning med anknytning därtill.

Mer information om vilka som får ansöka och annan information, läs vidare här.

E-klubbhuset - gratis hemsida för din klubb

Se hur LC Hallstahammar använder e-klubbhuset.

Lite dokumentation om e-klubbhuset på svenska. >>

För support och svar på tekniska frågor skickar du e-post till Maureen Stenson på LCI i Oak Brook. Skriv gärna på svenska.

Särskilda gåvoområden

Lions Clubs International Foundation (LCIF) kommer nu att kunna hjälpa fler människor än någonsin tidigare. Melvin Jones Fellowship- (MJF) erkännande innefattar nu donationer till fem områden.>>

Arkivet