Maj prisad efter 54 år

Maj Sterneland har tilldelats Melvin Jones Fellow, som är den finaste utmärkelsen inom Lionsrörelsen i världen.
Maj blev både överraskad och rörd när Christer Eckerström, president i Vimmerby Lions Club, bad henne komma fram för att ta emot det fina priset när Lions Linnéa och Lions Club hade en gemensam julfest i Hantverkslokalen.
Det är ingen kortvarig gärning som ligger bakom denna fina utmärkelse. Maj har varit med under 54 år i Lions Clubs besöksgrupp som åker runt på äldreboenden i kommunen och leder allsång och även bjuder på fika med bullar, kakor, tårta, frukt, läsk, bananer och lite smågodis. De senaste åren har besöksgruppen varit på åtta äldreboenden två gånger per år, alltså haft 16 framträdanden om året.


Inge Srerneland, Maj Sterneland och Arnold Carlsson.


För sången står Maj Sterneland och Arnold Carlsson och de ackompanjeras av Majs make Inge Sterneland på dragspel. Inge har varit med lika länge som Maj, ända sedan besöksgruppen startade, och han tilldelades samma utmärkelse 2011.
Ingår i en unik grupp

  • Det finns en unik grupp människor som inte är medlemmar i Lions Club men som ändå utsetts av Vimmerby Lions Club att tilldelas Melvin Jones Fellow. Dessa är Astrid Lindgren, Bengt Ansgarius Svensson och Jonnie Termén. Den här gruppen har nu utökats med Maj Sterneland, sade Christer Eckerström när han delade ut utmärkelsen till Maj.

Maj är alltså inte medlem i Lions Club men har gjort fantastiska insatser under en mängd av år i verksamheten med att besöka äldreboenden. Hon fick också välförtjänta applåder och lyckönskningar av de närvarande vid julfesten.

Läs artikeln om Maj här.