Uppd 2020-02-17

Tre våningar med allsköns prylar - i Lions återbruksbutik växer utbudet. >>

Lions bidrar med 25 000 till Maxelmossestuga

Källa: Magazine24

I juli 2018 brann Maxelmossestugan utanför Arboga ner på grund av ett pyromandåd och Friluftsfrämjandet förlorade sin föreningslokal. Nu är en ny stuga byggd på platsen där den gamla stod. På lördagseftermiddagen invigdes den nya stugan. >>

Med kärleken i centrum

Källa: NSK.se

Hässleholm - Inte mindre än 1 800 marschaller lyste upp Stortorget i Hässleholm under fredagseftermiddagen och kvällen. >>

Lions ljushjärtan

Källa: Lions Skurups hemsida

"Den 13 februari 2015 arrangerade vi för första gången Lions Ljushjärta. Aktiviteten genomfördes på gågatan i Skurup mellan 16-18. Drygt 300 marschaller hade banker och affärsinnehavare betalt för och dessa tändes i hjärtformationer." >>

Water Means Lifes vattenanläggning snart klar

Pressmeddelande

Lions och Scouterna ordnar Vinterskogslägret 2020

Scouter och ungdomar med funktionsvariationer samlas återigen för en oförglömlig lägervecka på Vinterskogslägret! Samarbetet mellan Lions och Scouterna i Västsverige gör lägret möjligt, och i år går det 58:e lägret av stapeln. >>

Lions Slite bjöd 120 elever på bio i Slite

Källa: Helagotland.se

Slite Sture Gardells idé blev till verklighet när Lions bjöd högskoleelever på bio. Syftet var att motverka mobbing, även den som inte syns.

Vinnaren av fredsaffischtävlingen 2020

Mer om vinnaren. >>

Lions Östersund Brunkullan ger 5000kr till Ankaret

Källa: Facebook

Hundar i fokus på Lions barndag i maj

Källa: UNT

Lions i Tierp bjuder in alla barn i kommunen till ett större evenemang på Gammelgården i Tierps köping i maj i år.>>

Sveriges Lions stödjer Special Olympics

Information i Ånn till deltagarn inför dagens aktiviteter i Åre.

Sveriges Lions har under perioden 28-31 jan ansvar för "Host Town" för Special Olympics internationella deltagare i Invitanional Games 2020 för intellektuellt funktionsnedsatta i Östersund och Duved. Total deltar nästan femhundra i arrangemanget varav 200 från 17 olika nationer. Många från Europa men också deltagare från Hongkong, Macao, Indien, USA och Canada. Host Town innebär att de utländska deltagarna på fyra platser, Dorotea, Sollefteå, Ånn och Östersund genom Lions och Special Olympics försorg erbjuds boende, mat och olika aktiviteter och får information om Lions och Sverige i allmänhet. Syftet är att ge atleterna möjlighet till acklimatisering inför kommande tävlingar, snöskolöpning, alpin skidåkning, längdskidåkning, innebandy, konståkning. I Sollefteå och Östersund har Lionsklubbarna i området ansvaret för aktiviteterna. I Dorotea och Ånn genomförs verksamheten med stöd av Lions volontärer som i huvudsak kommer från södra delen av Sverige.
Sveriges Lions stödjer Special Olympics med 300 000 kr för genomförandet av Host Town.
Mer information om tävlingarna.

Senaste rapport från De Glömda Barnens kommitté

Water Means Life - borrning efter vatten i Beeliwacatay, Somalia

Under september månad 2019 startade Lions borrningen och efter 2 veckors borrande ner till 260 meters djup kom beskedet att man hittat mängder av vatten med mycket god kvalité.
Genomförd vattenanalys visar att det är rent dricksvatten och vattenmängden är 11,5 m3/tim

Nytt videoklipp från Water Means Life

Handla och stöd Lions

Placeholder image

Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

Nyhetsarkiv 2019-2020