Nyheter

Uppd 2020-04-09

Sveriges Lions kontorspersonal jobbar fn hemifrån på grund av uppmanande från Folkhälsomyndigheten.
Mejla gärna om du har några frågor.

Lions Skellefteå donerar frukt och godis till IVA

Lions Club Skellefteå tillsammans med Ica Maxi har varit till akuten och Iva i Skellefteå med frukt, godis, dricka för deras fina insatser i Coronatiden.

Nätverksträffar online – fokus seniorer i coronakrisen

På grund av spridningen av coronaviruset ser vi hur våra äldre blir än mer isolerade. Vi kommer därför under en tid framöver ordna regelbundna digitala mötesplatser för erfarenhetsutbyte för organisationer som jobbar med målgruppen. Kan vi ta lärdom av varandras innovativa arbetssätt för att kunna stötta fler seniorer just nu?
NÄSTA TRÄFF?

Fredag den 17 april kl 11.00-12.00

FÖR VEM?

Föreningar i Stockholms stad som har verksamhet för seniorer
Vill du eller någon i din organisation delta på nätverksträffen?
Kontakta Maria Sandegård: maria.sandegard@volontarbyran.org

Blåkullahoppet ställs in – Lions meddelar tävling på nätet ersätter

Källa: Sydostran.se

I likhet med många andra arrangemang tvingas Lions nu ställa in Blåkullahoppet som brukar gå av stapeln på påskafton. Arrangören hoppas dock kunna sprida påskstämning bland barnen på annat sätt och meddelar via sin sida på Facebook.>>

Ett videomeddelande från Lions internationella president

Tillräckligt med skyddsmaterial i Ludvika – tack vare Lions

Källa: SvT

Bristen på skyddsutrustning för vård av patienter med misstänkt coronasmitta har under den senaste tiden varit ett faktum. I Ludvika har man i dag tillräckligt med material på alla enheter och man gör bedömningen att personalen kan känna sig trygga.

Det var i söndags som en brukare på ett LSS-boende i Ludvika konstaterats smittad av covid-19. Det första konstaterade fallet i kommunen än så länge. Läs mer och se videon. >>

Lions har gjort 2 000 skyddsvisir till hemtjänstpersonalen i Ludvika

Källa: SvT

Välgörenhetsorganisationen Lions i Ludvika fick frågan att hjälpa till att tillverka skyddsvisir till hemtjänstpersonalen i Ludvika nu när skyddsutrustning är en bristvara på många håll under coronautbrottet.

Redovisning från Lions Ystads aktiviteter 2019 - 2020 hittills

Ett exempel på service under dessa coronatider

Lions Bromölla bjuder äldreboende på tårtor

Källa: Kristianstadsbladet

Uppdatering av Lions donationer i kampen mot Covid-19

Lions påsksmyckar Ängelholm – även i coronatider

Källa: HD.se

I helgen sätter Lions ut cirka 300 färgglada påskbjörkar utanför affärer och fastigheter i Ängelholm. Precis som vanligt och trots coronapandemin.

Läs mer. >>

Lions i Pittsburgh levererar pizzor till klinik

Källa: pittsburgh.cbslocal.com

Beallsville Centerville Richeyville Lions Club levererade 20 pizzor till vårdpersonal, säkerhetspersonal och vaktmästare på Centervillekliniken i Fredricktown, Washing Country (Pittsburgh, USA) i fredags.

Lions och Leos i Belgien donerar munskydd

Lions hjälper till att köra ut mat

Hemköp i centrala Ludvika har sett en vikande försäljning den senaste veckan med tapp på sju till åtta procent under veckan. >>

Lions Ljugarn levererar påskris till stödjande kunder

Lions i Sverige tar sitt ansvar i Corona-krisen

Lions internationella styrelse uppmanar klubbar runt om i världen att ta sitt ansvar i Corona-krisen att rikta sin hjälpkapacitet till lokalsamhället. Läs hela pressmeddelandet här.

Svar på coronavirus

Lions Clubs International arbetar aktivt med våra klubbar runt om i världen och vi övervakar den pågående coronaviruspandemin (COVID-19), som förändrar vårt sätt att leva, arbeta och hjälpa. Denna sida är din centrala källa för nyheter och resurser som påverkar Lions och våra insatser att hjälpa världen under denna utmanande tid. Återkom ofta för att ta del av uppdateringar eftersom situationen förändras snabbt. Låt oss fortsätta tillhandahålla vänliga insatser genom att prioritera hälsa och säkerhet i våra samhällen. >>

Lions internationella kongress kommer inte att genomföras i Singapore

Det är med sorg som vi informerar om att Lions internationella kongress, den 26–30 juni 2020, inte kommer att genomföras i Singapore enligt den ursprungliga planen.

Läs hela meddelandet här.

Viktig information angående ungdomsläger 2020

På grund av rådande omständigheter i världen med Coronaviruset, CONVID19 så har Guvenörsrådet idag den 16 mars beslutat att Lions Sverige kommer att ställa in Lions Camp Scania 2020, 101S.

Läs mer på Ungdomsverksamhetens hemsida.

Riksmötet i Falun 2020 är inställt

Guvernörsrådet har efter konsultation med riksmötes kommitteen under fredagen den 13/3 beslutat ställa in och skjuta på riksmötet 2020. Allt mot bakgrund av den rådande Coronasituationen med en förväntad kulmen vid tidpunkten för riksmötet.
Guvernörsrådet och riksmötes kommitteen återkommer inom kort med mer information hur vi går vidare.
Beslut om hur vi gör med ungdomsläger, in- och utresande ungdomar kommer i närtid.
Distrikten uppmanas att med eftertanke planera sina möten och låta så mycket som möjligt ske via mail, telefon, GoToMeeting etc.
Detta är ett tråkigt och unikt men tyvärr ett nödvändigt beslut som vi innerligt hoppas aldrig behöver ske igen.

Handla och stöd Lions

Placeholder image

Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

Nyhetsarkiv 2019-2020