Lions Clubs International MD101 Sverige

- Hjälp Lions hjälpa Ukrainas befolkning -

Ukrainas folk behöver dig.

Stöd vår insamling med en gåva till
BG 901-9480 eller Swish 9019480 , märk med Ukraina.
Vår insamling är nu 7 357 641 SEK.
Se hur vi hjälper.

Lions uppgift är: ”Att göra det möjligt för de frivilliga att tillhandahålla hjälpinsatser i samhället, tillgodose humanitära behov och främja fred och internationell förståelse genom Lions klubbar”

Hjälp Lions ukraina

I den flyktingkris som nu råder i Europa kommer Lions att bidra med hjälpinsatser och tillgodose humanitära behov.
Kriget i Ukraina innebär att mer än 10 miljoner människor nu är på flykt inom Ukraina och till närliggande länder, främst i Europa. Detta skapar en humanitär kris i såväl Ukraina som i de länder som nu tar emot hundratusentals flyktingar, mest kvinnor, barn och äldre.

Lionsklubbar i Sverige gör nu stora insatser för att på olika sätt bidra till att mildra konsekvenserna för de drabbade flyktingarna. Spännvidden är stor på de insatser som nu sker genom enskilda Lionsmedlemmar och deras klubbar, gemensamt för alla är att hjälpa ukrainska flyktingar till en så dräglig tillvaro som möjligt i denna svåra kris.
Insamlade pengar, olika produkter som mat, hygienartiklar, kläder och mediciner kommer att användas både i Sverige och i de europeiska länder som har mycket stora utmaningar med anledning av flyktingströmmarna.
Lions Sveriges har redan bidragit med ekonomiskt stöd via Lions organisation i Polen, Rumänien, Ungern och Moldavien som på plats vet bäst vad som ger störst effekt.
Lions Sveriges kommer fortsatt att vara aktiva nationellt och internationellt för att bidra till att mildra effekterna för flyktingarna i linje med vårt internationella motto, ”We serve”.
Lions i Europa står enade för det ukrainska folket, för fred, för frihet och för internationellt samförstånd.

Såhär hjälper Sveriges Lions
 • Lions Ystad invigde elcykel

 • Lionsklubbar hjälpte mer än 494 miljoner människor världen över förra året

  Oak Brook, Illinois. --News Direct-- Lions International

  Från den 1 juli 2021, till och med den 30 juni 2022, fick mer än 494 miljoner människor hjälp av Lions världen över.Detta är en ökning med mer än 100 miljoner människor som betjänades jämfört med föregående år, tack vare det orubbliga engagemanget från 1,4 miljoner lionmedlemmar runt om i världen. Läs hela artikeln.

 • Boxningstränare fick Lions Kalmars ungdomsledarstipendie på 10 000 kronor

  Källa: Kalmarposten.se

  Vladimir Sanchez och hans hjälptränare Simon Larsson i Nova boxningsklubb i Oxhagen fick dela på 10 000 kronor. Läs mer.

 • Lions Club Sjöbo donerar kläder och skor till Skåne Stadsmission

   101s ukraina

 • Fördelarna med att vara medlem i Lions

  När du blir medlem i Lions blir du en del av ett globalt nätverk med frivilliga som arbetar tillsammans för att göra skillnad. Här är bara några av de fina fördelar du kan förvänta dig. Läs mer om Lions.

 • Volontärbarometern för 2022

  volontarbarometern 2022

  Rapport om ideellt engagemang 2022. Läs mer.

 • Nyfiken på Lions?

  lions historia

  Du som av nyfikenhet har hamnat här, du undrar säkert vad Lions är för något och vad vi gör.

  Lions består av klubbar som arbetar aktivt på sin hemort. Ofta blir klubben en samhällsaktör att räkna med. Många klubbar driver också egna hjälpprojekt i andra länder. Det är klubben och medlemmarna som bestämmer vad de ska göra. Lions administration betalas med medlemsavgiften. Insamlade medel går till ändamålet.

  Lions är öppen för alla; män som kvinnor, unga som gamla och olika nationaliteter.

  Men hur började det hela? Läs mer och titta på videoklipp om Lions genom åren.

 • Lions bjöd ut ukrainska flyktingar till Kastellet

  Flyktingar från Ukraina i Karlshamn

  Källa: Sydostran.se

  Lions i Karlshamn bidrar genom sin verksamhet till olika välgörande ändamål. I måndags såg man till att ukrainska flyktingar kunde komma ut till Kastellet. Läs mer.

 • Beat diabetes

 • Sveriges Lions har en ny och uppdaterad app!

  Vi har förbättrat vår app och den nya versionen finns att ladda ner både i App Store och Google Play.

  appstore

  googleplay app2021

 • Sveriges Lions behöver DIN hjälp

  En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

  Finish03

  Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Haiti. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

  Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

  Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

  Tack för din gåva!

 • Handla och stöd Lions

  Godhandling

  godhandling

  Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

  Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

 • Sveriges Lions App

   Håll dig uppdaterad om våra aktiviteter med Sveriges Lions app! Finns att ladda ner på både AppStore och Google Play. Klicka på operativsystemet som passar just din smartphone.

  googleplay

  appstore

  Eller sök på ”Sveriges Lions”.