Lions Clubs International MD101 Sverige

VI HJÄLPER

Detta gör Lions

Lions hjälper till efter katastrofer, akut och vid återuppbyggnad, genom Lions internationella nätverk med 48 000 klubbar och 1,4 miljoner medlemmar över hela världen och genom Lions Clubs International Foundation, LCIF, som är rankad av Financial Times som världens bästa ickestatliga organisation.

Lions arbetar mot våld, droger och mobbning genom värdegrundsprogrammet Lions Quest - Tillsammans som genomförs i skolor, idrottsklubbar och för föräldrar.

Lions har ett världsomspännande program för synvård, Sight First, som botar och motverkar blindhet och andra ögonsjukdomar. Bara under 2019 har LCIF hjälpt över 200 miljoner människor. 

Lions vaccinerar barn i fattiga länder mot mässling inom ramen för programmet ”En spruta - ett liv”. Detta sker i samarbete med WHO och Bill och Melinda Gates Foundation.

Lions ger människor med funktionshinder olika typer av stöd. Lions stöder också ungdomar på olika sätt genom ungdomsutbyte och stipendier ”bästa kompis” etc. samt sätter guld på äldres tillvaro genom utflykter med mera.

Läs mer. >>

 
 
 
 
 

Lions kontors personal

Sveriges Lions kontorspersonal jobbar hemifrån f n på grund av uppmanande från Folkhälsomyndigheten. Mejla gärna om du har några frågor.

 • Lions internationella kongress 2021 flyttar till virtuellt evenemang

  På grund av fortsatta utmaningar kring pandemin med coronaviruset (COVID-19) har den internationella styrelsen röstat att flytta Lions internationella kongress 2021 i Montreal till ett virtuellt evenemang, vilket kommer att levereras helt på nätet. Läs mer.

 • Lions globala frågor

 • Familjer som gör frivilliginsatser tillsammans växer tillsammans

  familjemedlemskap broschyr 1

  Söker du efter ROLIGA och nya sätt att tillbringa tid tillsammans med din familj?
  Skulle du vilja samarbeta med FAMILJEMEDLEMMAR och vänner för att bygga en lekplats, städa upp längsmed en strand eller samla in mat till behövande?

  Läs mer om hur DU och din familj kan bidra till samhället tillsammans som Lions.

   
   
   
   
   
 • Lions Club Solo Bengawan, finalist till ANZI:s utmärkelse för hjälpinsatser

  Lions i KO VII har, precis som många andra lionmedlemmar runt om i världen, tillhandahållit otroligt imponerande och generösa hjälpinsatser i sina samhällen. För några år sedan beslutade Lions i KO VII att de ville berätta om, och fira, dessa utomordentliga serviceprojekt. Läs mer.

   
   
   
 • Fördelarna med att vara medlem i Lions

  När du blir medlem i Lions blir du en del av ett globalt nätverk med frivilliga som arbetar tillsammans för att göra skillnad. Här är bara några av de fina fördelar du kan förvänta dig. Läs mer om Lions.

 • Götene Lions bjuder allmänheten skickar in idéer och förslag

  Konstnärlig utsmyckning i Hällekis

  När Amfiteaterns Vänner la ner sin verksamhet fick Götene Lions förtroendet att använda en penninggåva för något kulturändamål i Götene kommun. Med stöd från Sparbanken Skaraborg genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg pågår ett arbete med att i första hand skapa konstnärliga utsmyckningar i tätorterna Lundsbrunn, Källby och Hällekis. För Lundsbrunn och Källby är konstnärer utsedda. Nu har turen kommit till Hällekis. Läs mer.

 • Sveriges Lions behöver DIN hjälp

  En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

  För bara någon vecka sedan såg vi att Moria-lägret på ön Lesbos brunnit och tiotusentals flyktingar blivit hemlösa. Häromdagen meddelade MSB att 250 katastroftält med tillbehör är på väg från Sverige.

  Finish03

  Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Lesbos. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

  Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

  Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

  Tack för din gåva!

  Anna Maria Bernstein

  Ordförande Lions Sverige

 • Lions på jakt efter julgranar

  Källa: Norra Skåne

  Lions i Lönsboda samlade in granar på lördagen. Vanligtvis brukar de få in ett hundratal, berättar Paul Larsson och Andreas Sundberg. Läs mer.

   
   
   
 • Rekord för Lions graninsamling

  Källa: HD.se

  Lions granhämtning 2021 går till historien som den mest inkomstbringande hittills. Att många firade jul hemma får klubben glädje av nu. Läs mer.

   
   
   
 • Lions i Löddeköpinge fick in 60 000 kr för årets julgransinsamling

  Källa: Skånska dagbladet

  I söndags genomförde Club Lions sin årliga julgransinsamling i orter som Lödde, Hofterup, Ålstorp, Barsebäck och Vikhög. Lödde IF:s pojkar 05 hjälpte till. Läs mer.

   
   
   
 • Handla och stöd Lions

  Godhandling

  godhandling

  Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

  Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

Här kan du läsa äldre nyheter.