Lions Clubs International MD101 Sverige

Lions hjälper

Lions hjälper till efter katastrofer, akut och vid återuppbyggnad, genom Lions internationella nätverk med 48 000 klubbar och 1,4 miljoner medlemmar över hela världen och genom Lions Clubs International Foundation, LCIF, som är rankad av Financial Times som världens bästa ickestatliga organisation.

Lions arbetar mot våld, droger och mobbning genom värdegrundsprogrammet Lions Quest - Tillsammans som genomförs i skolor, idrottsklubbar och för föräldrar.

Lions har ett världsomspännande program för synvård, Sight First, som botar och motverkar blindhet och andra ögonsjukdomar. Bara under 2019 har LCIF hjälpt över 200 miljoner människor.

Läs mer. >>

Lions kontors personal

Sveriges Lions kontorspersonal jobbar hemifrån f n på grund av uppmanande från Folkhälsomyndigheten. Mejla gärna om du har några frågor.

 • Världsdiabetesdagen 14 november

  AffischDiabetes2021

  I samband med ALLA aktiviteter som genomförs SKALL medlemsrekrytering ses som en naturlig del.
  Det viktiga är inte VAD ni gör, utan att NI GÖR någon aktivitet den 14 november. (Det är bara det som görs som räknas)

  Aktiviteternakan vara i princip vad som helst, lägsta nivån är kanske att under ”rusningstimmarna” stå utanför affärer och samla in pengar. Eller att loppis verksamhet den helgen/veckan går till Barndiabetsfonden. I delar av landet som vädret tillåter kan med fördel Diabeteslunken genomföras.

  Syftetmed insamlingen den 14 november är att synliggöra Lions hjälpverksamhet för fokusområdet DIABETES.

  Måletär att alla klubbar genomför någon aktivitet och samlar in minst motsv. 100/kr medlem. Total skulle aktiviteten då kunna bidra med 900 000 krtill Barndiabetsfonden. Läs mer och hämta PR-material här.

 • Ny medlem i Reng Höllviken

  Vid månadsmötet nu i oktober hade vi glädjen att ta emot en ny medlem i klubben. Välkommen Gunilla Söderblom Högberg! Tillsammans med Gunilla på bilden är hennes fadder Lennart Blomgren. #lions101s #höllviken

  Posted by Lions Club Reng Höllviken on Wednesday, October 20, 2021
 • Tre nya Lions i Båstad

   

  Vid senaste klubbmötet höll Pernilla Holte, avdelningschef inom socialförvaltningen i Båstad ett mycket informativt...

  Posted by Lions Club Båstad Skåne on Monday, October 18, 2021
 • Möt Lions Ältas nya president

   

  ”För att bistå till en bättre vardag för ungdomar och barn, här i Älta och ute i andra delar av världen”, svarade Lions...

  Posted by Lions Älta on Monday, October 18, 2021
 • Lions i Wyoming (USA) donerar mer än 12 000 USD skola för synskadade

  Källa: Lingleguide.com

  Varje december kommer en grupp volontärer från Lingle-Fort Laramie-området tillsammans med gäster för en speciell julmiddag och auktion för att samla in pengar till Lions of Wyoming Foundations Allen H. Stewart Lions Camp för synskadade. Läs mer.

 • Lions Hindås sorterar och mäter glasögon

  Den 17 oktober genomförde LC Hindås återigen en arbetsdag tillsammans med Vision For All på Hindås Station.
  Totalt med deltagarna från Lions Club Åsa och Vision For All deltog ca 20 personer. Med 4 mätsstationer lyckades klubbarna sortera och mäta ca 1000 par glasögon.

  En extra krydda var att Sandra Molliver från BT gjorde oss sällskap under en stund vilket resulterade i en helsida i Borås Tidning idag 18 oktober. Förhoppningsvis gör det att våra givare bättre förstår vad som händer med deras glasögong som de lämnar till våra insamligar. Läs artikeln här.


 • Lions hjälper blåljus

  norrtelje blaljus

  Under de senaste 10 åren har Lions Club i Norrtälje bistått ambulansen i Norrtälje med leksakslejon. Läs mer.

   

 • Marianne Mörck tilldelas Lions MJF-utmärkelse

   

  Från mitt första event i projektet More Women in Lions 💖- ett fantastiskt möte med Marianne Mörck, som gjorde ett varmt...

  Posted by Lions Distrikt 101S, Sverige on Friday, October 15, 2021
 • Lions Halmstad samlade in glasögon

  I torsdags åkte representanter från Lions till Folkuniversitetet i Halmstad med 1200 glasögon, för vidare befordran till...

  Posted by Lions Club Tranemo on Friday, October 15, 2021
 • Lions Oxelösund tar in ny medlem

  Klubben hade medlemsmöte den 12 oktober och hade då den stora glädjen att välja in Lisbeth Björkhage Hedmark som ny medlem! Läs mer.

 • Lions Arvikas diabeteslunk

  Diabeteslunken

  Lördagen den 9:e oktober arrangerade Arvika Lions en Diabeteslunk, med utgångspunkt Torget, Arvika. Vidare ner genom Stadsparken och åter Torget. En formidabel succé. Ca. 60 deltog i promenaden. Vi gjorde detta i samarbete med Västra Värmlands Diabetesförening. De bjöd på gratis blodsockerprov. 3 personer fick gå vidare till Vårdcentral. En stor summa pengar sätts nu in på Lions Diabetesfond.

 • Lions skapar historia varje dag

  Med varje genomfört projekt och varje person som har fått hjälp skriver Lions historia. Lions Clubs International har funnits i över 100 år, men historian har bara tagit sin början. Läs mer om Lions historia och hur det hela började.

 • Sveriges Lions behöver DIN hjälp

  En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

  Finish03

  Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Haiti. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

  Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

  Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

  Tack för din gåva!

 • Nyfiken på Lions?

  lions historia

  Du som av nyfikenhet har hamnat här, du undrar säkert vad Lions är för något och vad vi gör.

  Lions består av klubbar som arbetar aktivt på sin hemort. Ofta blir klubben en samhällsaktör att räkna med. Många klubbar driver också egna hjälpprojekt i andra länder. Det är klubben och medlemmarna som bestämmer vad de ska göra. Lions administration betalas med medlemsavgiften. Insamlade medel går till ändamålet.

  Lions är öppen för alla; män som kvinnor, unga som gamla och olika nationaliteter.

  Men hur började det hela? Läs mer och titta på videoklipp om Lions genom åren.

 • Lions Klippan kör igång sina aktiviteter

  bilrally

   

   

 • Dax att söka Lions Kreativitetsstipendium 2021

   

  Dax att söka Lions Kreativitetsstipendium 2021. Förra årets mottagare Emma Olsson. kom in med er/din ansökan!

  Posted by Lions Club Vadstena on Monday, April 12, 2021
  Sök senast 1 mars 2022!
  Mer information om klubben och stipendiet.
 • Handla och stöd Lions

  Godhandling

  godhandling

  Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

  Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

 • Många sätt att hjälpa inom Lions

  Hur du kan hjälpa Lions