Lions Clubs International MD101 Sverige
 • De sätter färg på Osby inför påsken: ”Hjälper Lions att hjälpa”

  osby

  Källa: Kristianstadsbladet

  Under måndagsförmiddagen vimlade det av män i gula jackor som fixade påskris utanför affärer och företag i centrala Osby.
  – Ja, vi sätter färg på byn inför påsk, säger Lars Ericsson och ler. Läs mer.
 • Artister uppträder gratis för Lions

  Visafton Sundsvall 1

  Källa: ST.nu

  Sällan har hjälpbehovet varit så stort, hemma och ute i världen. Samtidigt går det allt trögare att hjälpa på de gamla sätten.Läs mer.

 • Ukraina rapport jan-feb

  Första resan var andra veckan i Januari då vi levererade sjukvårdsutrustning till sjukhuset i Rakhiv. Fick då vara med om vad strömavbrott innebar. Dr Svetlana var mycket tacksam för dessa och även hennes medhjälpare. Jag fick frågan om vitaminer och smärtstillande om vi kunde hjälpa till med det. 

  23 jan åkte en långtradare med bland annat generatorer, kläder och övrigt till Ungern där den anlände 25 jan. 

  Läs mer 
 • Sveriges Lions fyller 75 år!

  Lions Sverige 75 år 8

  Den 24 mars 2023  fyller Lions 75 år i Europa, Norden och Sverige. Läs mer om vår berättelse.

 • Stor gåva från Piteå Lions till Famy

  Källa: PT.se

  Ingemar Larsson och Lennart Nordmark från Lions Piteå överlämnar gåvan på 110 000 kronor till Famy (Skelleftesjukan - https://famynorrbotten.se)  Piteås ordförande Kenneth Lång (mitten).
 • Lions Club Luleå gav halv miljon till forskningen

  Källa: Kuriren.nu

  Delegation från Luleå, från vänster Birgitta Hansson, Gunilla Granberg och Christer Lindgren, överlämnar donationen om 500 000 kronor till Lions Cancerforskningsfond I Norr.

 • Ett år efter invasionen – Lions skramlar bössor för Ukraina

  Källa: Dalademokraten.se

  På fredag har det gått ett år sedan kriget i Ukraina startade. Då ska Lions i Horndal göra en insamling, där pengarna går oavkortat till behövande i Ukraina. Läs mer.

 • Lions går samman om hjälp till Ukraina – skickar flera långtradare

  Källa: Arbetarbladet.se

  Lions Club Gävle Norra är en av många Lionsklubbar i Europa som är med att skicka hjälpsändningar till Ukraina. Bland annat har man kört dit elverk, matvaror och kläder. Läs mer.

 • Sveriges Lions behöver DIN hjälp

  Finish03

  Lions Sveriges aktivitet Bring Quality to Life (BQtL) har sedan 2005 försett MSB med tält att användas vid olika sorters katastrofer. Mer än 6300 tält för över 43 miljoner kronor har gått ut i världen till behövande människor. Nu är lagret snart slut igen efter vår senaste insats till Pakistan i september 2022.

  Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar och det är tack vare en generös allmänhet som detta är möjligt. Var med DU också genom att sätta in ett bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”BQtL”.

  Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.
  Tack för din gåva!

   

 • Handla och stöd Lions

  Godhandling

  godhandling

  Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

  Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

 • Lions internationella stiftelse LCIF