Lions Clubs International MD101 Sverige

Lions hjälper

Lions hjälper till efter katastrofer, akut och vid återuppbyggnad, genom Lions internationella nätverk med 48 000 klubbar och 1,4 miljoner medlemmar över hela världen och genom Lions Clubs International Foundation, LCIF, som är rankad av Financial Times som världens bästa ickestatliga organisation.

Lions arbetar mot våld, droger och mobbning genom värdegrundsprogrammet Lions Quest - Tillsammans som genomförs i skolor, idrottsklubbar och för föräldrar.

Lions har ett världsomspännande program för synvård, Sight First, som botar och motverkar blindhet och andra ögonsjukdomar. Bara under 2019 har LCIF hjälpt över 200 miljoner människor.

Läs mer. >>

Lions kontors personal

Sveriges Lions kontorspersonal jobbar hemifrån f n på grund av uppmanande från Folkhälsomyndigheten. Mejla gärna om du har några frågor.

 • Lions Skellefteå delar ut bidrag från HMK jubileumsfond

  nationaldagen burea

  Riksföreningen för barn och unga RBU fick ett bidrag från HMK jubileumsfond på 25 000kr . Utdelades av Lions Club Skellefteås president  Monica Gimerus och past president Bengt Möller.

  Nationalsången Katarina Johansson sång och piano.

 • Vinnarna i Lions Hjos fototävling 2021

  Årets fototävling i Lions Club Hjo avslutades i samband med att diplom delades ut till de tre pristagarna. Alexandra Palmqvist tog hem förstaplatsen tätt följd av Anki Fagerberg på andra och Annicka Klaar på tredje plats. Detta var andra året fototävlingen genomfördes och förhoppningen är att återkomma även nästa år.
  I lionsklubben är nu förhoppningen att kunna återuppta sin verksamhet i september och bland annat genomföra den nionde Levande Julkalendern.
  lions hjo

  Från vänster: Annicka Klaar, Anki Fagerberg och Alexandra Palmqvist.

 • Engagemanget pausade inte

  volontarbarometern 2021

  Källa: Volontärbyrån

  Efter mer än ett år av restriktioner och distansarbete går vi förhoppningsvis åter mot ett öppnare samhälle och en normalisering kring hur vi lever våra liv. Eller inte. Kanske blir ingenting som det har varit. Läs mer.

 • Hon får Lions kreativitetsstipendium i år

  Källa: Corren.se

  Vadstena Lions har utsett årets stipendiat. Marita Landberg har tilldelats kreativitetsstipendiet för sina mångsidiga verksamheter kring Slottskistan. Läs hela artikeln.

 • Presidentbyte i Lions Bålsta

 • Lions rycker ut för brandmännen i Mönsterås

  Källa: SR.se

  Sen i fredags har flera räddningsstyrkor från flera kommuner och län bekämpat branden i Mönsterås.

  Välgörenhetsorganisationen Lions i Mönsterås hjälper brandmännen vid branden i genom att dela ut mat och dryck. Läs mer.

   

 • Nyfiken på Lions?

  lions historia

  Du som av nyfikenhet har hamnat här, du undrar säkert vad Lions är för något och vad vi gör.

  Lions består av klubbar som arbetar aktivt på sin hemort. Ofta blir klubben en samhällsaktör att räkna med. Många klubbar driver också egna hjälpprojekt i andra länder. Det är klubben och medlemmarna som bestämmer vad de ska göra. Lions administration betalas med medlemsavgiften. Insamlade medel går till ändamålet.

  Lions är öppen för alla; män som kvinnor, unga som gamla och olika nationaliteter.

  Men hur började det hela? Läs mer och titta på videoklipp om Lions genom åren.

 • Lions internationella kongress 2022 flyttas till Montreal från Delhi

  montreal quebec night

  Lions internationella president informerar att på grund av pågående utmaningar med covid-19 har den internationella styrelsen beslutat att flytta Lions internationella kongress 2022 från New Delhi, Indien, till Montréal, Kanada.  Läs hela hans meddelande här.

 • Årets Lionsstipendiat blev till två

  Källa: Norrbottenskuriren.se

  Lions i Jokkmo0kk har delat ut årets premieringar. Hannes Bergqvist och Vuollerimrevyn fick motta 2500 kronor vardera. Läs mer.

 • Lions stipendium till elever på Hembergsskolan Vilhelmina

 • Kulturskolans vårkonsert och stipendieutdelning av Lions Nossebro

  Källa: Essunga.se

  Under onsdagseftermiddagen och kvällen spelar Kulturskolan in sin vårkonsert. Representanter från Lions Club Nossebro kommer under kvällen att dela ut stipendier ur Lennart Fridéns minnesfond. Läs mer.

  En till artikel om stipendiaterna.

 • Lions Clubs International välkomnar Malala till virtuella kongressen 2021!

   
  Bildkälla: CNN/Vogue

  I över ett århundrade har Lions Clubs International inspirerat lionmedlemmar genom otroliga seminarium, glädje, kamratskap och talare i världsklass. I år kommer en mycket speciell talare som har inspirerat hela världen att delta i vår virtuella kongress. Lions Clubs International är stolt över att välkomna Malala Yousafzai till virtuella LCICon 2021! Läs mer.

  Malala Yousafzai, den pakistanska aktivisten som sköts av talibanerna efter att ha kämpat för flickors utbildning är den brittiska Voggens senaste coverstjärna. I en medföljande profil öppnade den nyligen utexaminerade akademin från Oxford University och spirande TV-producent, nu 23 år gammal, om sin tro, Twitter-aktivism och hennes nya partnerskap med AppleTV +. Läs mer på CNN.

 • Kandidaterna till Internationell Direktor från Europa

  Internationell Direktor (ID)  ingår i den internationella styrelsen och skall arbeta utifrån LCIs samtliga verksamheter, tillsammans med andra valda från Lions olika länder och regioner.

  Varje ID ingår i en kommitté och skall särskilt arbeta med utvecklingsfrågor inom det arbetsområdet. 

  IDs uppdrag inom styrelsen är två år, första året som First year Director och andra året som Second year Director. 

  IDs uppdrag i styrelsen är att utveckla LCIs verksamheter och arbeta med Lions aktuella frågeställningar och Lions framtid som service organisation.

  ”Att vara ID är att vara både bärare av Lions historia och nytänkare!”

  I år har Sverige en egen kandidat till ID utöver de övriga två från Europa.

  id kandidater

 • Dax att söka Lions Kreativitetsstipendium 2021

   

  Dax att söka Lions Kreativitetsstipendium 2021. Förra årets mottagare Emma Olsson. kom in med er/din ansökan!

  Posted by Lions Club Vadstena on Monday, April 12, 2021
  Sök senast 1 mars 2022!
  Mer information om klubben och stipendiet.
 • Handla och stöd Lions

  Godhandling

  godhandling

  Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

  Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

 • Många sätt att hjälpa inom Lions

  Hur du kan hjälpa Lions

 • Sveriges Lions behöver DIN hjälp

  En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

  För bara någon vecka sedan såg vi att Moria-lägret på ön Lesbos brunnit och tiotusentals flyktingar blivit hemlösa. Häromdagen meddelade MSB att 250 katastroftält med tillbehör är på väg från Sverige.

  Finish03

  Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Lesbos. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

  Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

  Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

  Tack för din gåva!

  Anna Maria Bernstein

  Ordförande Lions Sverige