Lions Clubs International MD101 Sverige
 • Lions första 150 tälten är uppe

 • Lions Club Borgholm besökte Kyrka i Köpingsvik med boende på Soldalen

  IMG 2589

  Under flera år har Lions Club i Borgholm engagerat sig i att hjälpa de boende på Soldalens äldreboende i Köpingsvik att under någon timme varje vecka komma ut i samhället för att få ett avbrott i sin vardag. Ett initiativ som är mycket uppskattat.

  Normalt brukar vi ta en runda på ca en timme i samhället med några stopp för samtal om såväl nuläge som hur det var förr i tiden. Läs mer.

 • Lions katastroftält skickade till Pakistans översvämning: ”38 lådor gick i väg”

  Källa: VF.se

  För en vecka sedan skickade Lions katastroftält till Pakistan. Läs mer.

 • Lions Hagfors bjuder in till informationsmöte

  Lions Club här i Hagfors har – mycket tack vare storstilade återkommande bidrag från MC-klubbarna i Hagfors och Munkfors kommuner med nyss 50-års jubilerande Sundbäckens MC i spetsen lyckats få Lions Cancerforskningsfond Mellansverige Uppsala-Örebro att utlokalisera ett  forskarseminarium till Hagfors. Involverade sjukhus är Akademiska sjukhuset i Uppsala och Regionssjukhuset i Örebro.

  Men så har också MC-klubbarna bidragit med drygt en halv miljon kronor det senaste decenniet!

  Lions Club Hagforsbjuder in till ett informationsmöte i Älvstrandens Bildningscentrum. Datum och klockslag publcieras  i nästa veckas nr. av Veckobaldet.

  Fri entré gäller!

  MC Inferno

  Lions Roger Persson ta emot ännu ett bidrag från MC klubbarnas senaste aktivitet MC Inferno påLaxholmen Munkfors). Totalsumman blev ännu större efter sluträkning – hela 95.000:-

 • Lions tält har nått Pakistan

 • Nästa långtradare till Ukraina

  Fredag 23 avgick ytterligare en långtradare med sjukvårdsutrustning, generatorer, mm och anlände 27 sept till Nyiregyhaza och lionklubben där. Omlastning och vidare transport in till Ukraina påbörjats.

 • Sveriges Lions behöver DIN hjälp

  Finish03

  Lions Sveriges aktivitet Bring Quality to Life (BQtL) har sedan 2005 försett MSB med tält att användas vid olika sorters katastrofer. Mer än 6300 tält för över 43 miljoner kronor har gått ut i världen till behövande människor. Nu är lagret snart slut igen efter vår senaste insats till Pakistan i september 2022.

  Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar och det är tack vare en generös allmänhet som detta är möjligt. Var med DU också genom att sätta in ett bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”BQtL”.

  Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.
  Tack för din gåva!

   

 • Många sätt att hjälpa inom Lions

  Hur du kan hjälpa Lions

 • Rapport från resan till Ungern/Ukraina september 2022

  ukr2

  Torsdagen den 8 sept lastades två långtradare med sjukvårdsutrustning i Lund för transport till Ungern där de anlände måndagmorgonen den 12 september. Lossning och lastning till två bilar som efter lastning satte fart mot Ukrainska gränsen. Gruppen anlände Rakhiv på tisdagen och tömde den ena bilen på sjukvårdsmateriell vid sjukhuset där biträdande sjukhuschefen Svetlana tog emot.

  På onsdagen träffade de sjukhusledningen sjukhusdirektören Mykhailo i Chrust.

  Några bilder från resan.

   

   

  Källa: Anders Rendik

 • 10 utmärkta fördelar med att vara medlem i Lions

  Det finns inget bättre än att vara medlem i Lions. Vi gör skillnad i våra lokala samhällen och i livet för dem vi hjälper. Och trots att medlemmarna tillbringar mest tid till att ge får de även mycket tillbaka. Här tar vi en titt på några utmärkta fördelar med att vara medlem i Lions. Läs mer.

 • Fördelarna med att vara medlem i Lions

  När du blir medlem i Lions blir du en del av ett globalt nätverk med frivilliga som arbetar tillsammans för att göra skillnad. Här är bara några av de fina fördelar du kan förvänta dig. Läs mer om Lions.

 • Sveriges Lions har en ny och uppdaterad app!

  Vi har förbättrat vår app och den nya versionen finns att ladda ner både i App Store och Google Play.

  appstore

  googleplay app2021

 • Handla och stöd Lions

  Godhandling

  godhandling

  Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

  Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

 • Sveriges Lions App

   Håll dig uppdaterad om våra aktiviteter med Sveriges Lions app! Finns att ladda ner på både AppStore och Google Play. Klicka på operativsystemet som passar just din smartphone.

  googleplay

  appstore

  Eller sök på ”Sveriges Lions”.