Lions Clubs International MD101 Sverige

Sveriges Lions Bragdlejon 2019

Bragdlejonet2019

2019 års Bragdlejon för manlig stipendiat har tilldelats bordtennisspelaren Nicklas Westerberg vid en covidsäkrad ceremoni i Munktellarenan i Eskilstuna 4 december, av vice distriktsguvernör Mats Gernandt och lionspresident Eskilstuna/Fristaden, Lars Nilsson. Stipendiet är på 20 000 kr. Läs mer.

Nicklas är en mycket målmedveten, ambitiös elitsatsande parabordtennisspelare och en mycket omtyckt tränare för ett gäng funktionsnedsatta i Idrottsföreningen För Alla Eskilstuna.

Vid bordtennis-EM på hemmaplan i Helsingborg 2019 gjorde han en fantastisk insats och gick otippad till kvartsfinal genom att besegra trefaldige paralympicsmästaren samt den regerande paralympicsmästaren och världsettan.

”Stipendier delas ut till en manlig och en kvinnlig idrottare med funktionsnedsättning, som dels uppnått idrottsresultat av bragdkaraktär och dels genom andra särskilt förtjänstfulla personliga kvalifikationer och insatser varit föredöme för övriga idrottare med funktionsnedsättning”.

Stipendierna delas normalt ut under Lions Riksmöte på våren, men med anledning av covid har detta inte kunnat ske förrän nu.