Lions Clubs International MD101 Sverige

De fick Lions första miljöstipendium

forsta miljostipendium

Vi är ett bra gäng” säger Anders Lange om personalen på kretsloppsparken. Från vänster: Anders Lange, Anders Eriksson, Magda Csiffary, Henrik Thille, Dick Eklund och LP Yvonne Lillvreten FOTO: Lion JAN LUNDQVIST, Lions Knivsta

Till Knivsta kretsloppspark och återbruk kan människor komma för att återvinna eller återbruka. Nu har personalen fått motta Lions första miljöstipendium för sitt arbete.

Knivsta kretsloppspark är en plats där Knivstabor dels kan lämna material för åter-vinning, och dels hela och rena saker som kan återbrukas. Nu har personalen på kretsloppsparken fått Lions miljöstipendium. Läs mer.

– Syftet är att uppmuntra de som jobbat för ett hållbart klimat, de tar ett samhällsansvar som bidrar till livskvalitén för alla, inte bara för de i Knivsta, säger Yvonne Lillvreten, ordförande för Lions Knivsta.

Enligt Lillvreten var det självklart att kretslopps-parken skulle få motta årets stipendium. I motiveringen nämns att kretsloppsparken bidrar till ett mer hållbart samhälle då bytes-verksamhet som minskar resursslöseri möjliggörs och uppmuntras.

Lions lyfter även personalens kompetens, vänlighet och hjälpsamhet som gör att det blir lätt och roligt att göra rätt. Anders Lange har jobbat på krets-loppsparken i åtta år och trots att han är 67 vill han inte gå i pension riktigt än.

– Det bästa är att träffa folk. Folk som är på dåligt humör när de kommer hit åker härifrån på bra humör, säger Lange.

Lions har tidigare delat ut miljöpriser på nationell nivå, men det här är det första miljöstipendiet.

Personalen fick under onsdagen diplom i ramar från återbruket, och 5 000 kronor. Sedan väntade fika med coronaavstånd utomhus.

Vad pengarna ska gå till har personalen inte bestämt än.

– Det har vi inte ens funderat på. Vi kan kanske ha ett julbord här ute, säger Anders Lange och skrattar.

Jennifer Berg Eidebo     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.