Lions Clubs International MD101 Sverige

Poker run samlade in pengar till Lions cancerfond

Källa: Wermlands Tidningen

För åttonde året arrangerade mc-klubbarna Skin för seven i Sunnemo, Sundbäckens mc i Hagfors och Järngrisen mc i Munkfors Poker run för att samla ihop pengar till Lions Cancerfond.

– Det var 125 deltagare, så det blev 23 000 kronor till cancerfonden, säger Krister Axelsson, Sundbäckens mc.

Läs mer

Arrangemanget genomfördes under lördagen. Starten gick vid Skin for sevens klubblokal i Sunnemo. Därefter var det kontroller vid mc-klubben Järngrisen i Munkfors, därefter Råda rastplats, Edebäck och Bergsäng innan målgång i Hagfors. En sträcka på 6,5 mil.

– Eftersom det är Poker run så får man dra ett kort vid varje kontroll och det gäller att få den bästa handen, säger Krister Axelsson.

Arrangörerna är nöjda och det var mc-förare från när och fjärran som deltog.

– Det är väldigt populärt. Det var många som hade lång resväg hit innan de kom till starten. De kom ju från Karlstad, Kristinehamn och Karlskoga och överallt ifrån, säger han.

Via årliga Poker run plus en annan aktivitet som de genomför - MC Inferno - har de genom åren skänkt närmare en 1/2 miljon till Lions Cancerforsknings Fond Mellansverige.

MC klubbarnas insatser är i praktiken grunden till att klubben preliminärt den 15/10 planerar för ett event med forskare/föreläsare från RSÖ  och Akademiska här i Hagfors.