Lions startar upp loppis igen

Källa: Skånska dagbladet

Lions club Skurup öppnar sitt loppis igen. Föreningen har inget val.

– Vi har överfyllda laget och inga pengar, berättar Leif Olsson, PR-ansvarig för Lions club Skurup .

Föreningen är tvungna att agera för att få in pengar till sin hjälpverksamhet. Lions Skurup brukar arrangera två loppisar vid Örsjö Boställe varje år. På grund av coronapandemin har båda dessa varit inställda. Tillsammans med sillamarknaden i Abbekås som också ställdes in rör det sig om ett inkomstbortfall på cirka 275 000 kronor. Läs mer.

 
 
 

Sveriges Lions behöver DIN hjälp

En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

För bara någon vecka sedan såg vi att Moria-lägret på ön Lesbos brunnit och tiotusentals flyktingar blivit hemlösa. Häromdagen meddelade MSB att 250 katastroftält med tillbehör är på väg från Sverige.

Finish03

Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Lesbos. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

Tack för din gåva!

Anna Maria Bernstein

Ordförande Lions Sverige

Malala Yousafzai till Lions internationella kongress 2021 i Montreal!

Datum: 25 - 29 juni, 2021

I över ett århundrade har Lions Clubs International inspirerat lionmedlemmar genom otroliga seminarium, glädje, kamratskap och talare i världsklass. Det är en ära för oss att i år få besök av en mycket speciell talare som har inspirerat hela världen. Vi är stolta över att välkomna Malala Yousafzai till LCICon 2021 i Montreal!  Läs mer.

 
 
 
 
 

Lions fixade loppis till sist

Foto: Kristina Höjendal  Källa: Norra Skåne

En efter en har de ställts in – loppisarna runt om i trakten. Men på lördagen var det dags i Vinslöv.

– Det finns nog ett stort behov hos många att få komma ut, konstaterar Peter Björnsson, där han står iklädd gul Lionsoverall och keps på Vinslövs torg.

Det har hittills varit ett dåligt loppisår i coronapandemins spår, även för Lions i Vinslöv som har ställt in sina bakluckeloppisar både under våren och hösten. Läs hela artikeln här.

 

Handla och stöd Lions

Godhandling

godhandling

Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.