Lions Clubs International MD101 Sverige

Lions planerar månadslång matinsamling

20180522 rw Hunger Pantry 2

Newtown Lions Club (Connecticut, USA) kommer att genomföra en månadslång matstad för att hjälpa lokala matskafferier.

Det lokala kapitlet kommer att ha en samlingslåda som ligger i Newtown Community Center, 8 Simpson Street, från måndagen den 19 april till lördag den 15 maj. Donationer accepteras när som helst byggnaden är öppen. Läs hela artikeln (via Googles översättningsverktyg.)

Förlängd kandidattid för Lionsstatyetten – ungdomsledare har chans på priset

stipendium
2017 var det Johan Liljeros Holmgren vid Hagge Golfklubb som fick ta emot Lionsstatyetten. Vem som bör prisas i år kan du lämna förslag om fram till 30 april. Foto: Boo Ericsson

Nu ges extra betänketid att föreslå kandidater till Lionsstatyetten. Lions i Ludvika förlänger nomineringstiden med en månad till den 30 april.

Lionsstatyetten har delats ut sedan 1967 och består numera av statyetten och en prischeck på 5 000 kronor.

Read more: Förlängd kandidattid för Lionsstatyetten – ungdomsledare har chans på priset

Berättelserna bakom Lions hjälpinsatser

Tillbakablick - Lions Insatser Under 2017 Resulterar I Ny Terapi Under 2018

Läkare och forskare vid Department of Ophthalmology and Visual Sciences vid University of Iowa har arbetat med att göra viktiga genombrott i forskningen om och kampen mot Leber Congenital Amaurosis (LCA), vilken är en genetiskt ärvd sjukdom som orsakar att barn föds blinda eller att barn blir blinda före skolåldern. Många personer med LCA har fått höra att ”Inget kan göras” för att återställa deras syn, men i dag har detta förändrats. Läs hela artikeln.

Anmälningar till det digitala riksmötet den 8 maj 2021

istockphoto 912248658 612x612

Riksmöteskommittén håller nu på att rigga det digitala riksmötet med allt vad det innebär. Anmälan kommer att påbörjas den 15 mars
och pågå till den 15 april. Länk kommer att läggas på hemsidan.

Mer information om allt som ni behöver veta kommer läggas ut när den är klar. Men just nu består informationen endast av när man kan anmäla sig. Varmt välkomna att göra det när det är dags!

pdf vitbakgr

Handla och stöd Lions

Godhandling

godhandling

Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

Lions gladde med påsktårtor

En glad överraskning lagom till påsk! I fjol delade Lions club i Laholm ut påsktårtor till kommunens äldreboenden. Ett initiativ som mottogs oerhört positivt. I år var det ingen tvekan om att göra det igen, till stor glädje för väldigt många. Totalt 27 tårtor från Cecil i Laholm och Vallåsens världshus levererades av några gulklädda lionsmedlemmar.

- Man känner sig onekligen välkommen vid sådana här tillfällen, konstaterade Kurt Johansson och Kenth Elmvik som tillsammans med Göran Lundahl och Ebbe Johansson gladde brukarna på våra hem. Redan i början av december gjorde Lions besök på äldreboendena i samband med de årliga penninggåvorna till jul.

Text: T.Paulison

IMG 1957

Glädje och tacksamhet mötte Lions under Skärtorsdagen då 27 tårtor delades ut på de olika äldreboendena. Kurt Johansson och Kenth Elmvik var bland annat på Randerslund i Ränneslöv, där representanter för personalen gladdes åt tre härliga tårtor

Sveriges Lions behöver DIN hjälp

En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

För bara någon vecka sedan såg vi att Moria-lägret på ön Lesbos brunnit och tiotusentals flyktingar blivit hemlösa. Häromdagen meddelade MSB att 250 katastroftält med tillbehör är på väg från Sverige.

Finish03

Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Lesbos. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

Tack för din gåva!

Anna Maria Bernstein

Ordförande Lions Sverige