Lions Clubs International MD101 Sverige

Lions Skellefteå delar ut bidrag från HMK jubileumsfond

nationaldagen burea

Riksföreningen för barn och unga RBU fick ett bidrag från HMK jubileumsfond på 25 000kr . Utdelades av Lions Club Skellefteås president  Monica Gimerus och past president Bengt Möller.

Nationalsången Katarina Johansson sång och piano.

Vinnarna i Lions Hjos fototävling 2021

Årets fototävling i Lions Club Hjo avslutades i samband med att diplom delades ut till de tre pristagarna. Alexandra Palmqvist tog hem förstaplatsen tätt följd av Anki Fagerberg på andra och Annicka Klaar på tredje plats. Detta var andra året fototävlingen genomfördes och förhoppningen är att återkomma även nästa år.
I lionsklubben är nu förhoppningen att kunna återuppta sin verksamhet i september och bland annat genomföra den nionde Levande Julkalendern.
lions hjo

Från vänster: Annicka Klaar, Anki Fagerberg och Alexandra Palmqvist.

Engagemanget pausade inte

volontarbarometern 2021

Källa: Volontärbyrån

Efter mer än ett år av restriktioner och distansarbete går vi förhoppningsvis åter mot ett öppnare samhälle och en normalisering kring hur vi lever våra liv. Eller inte. Kanske blir ingenting som det har varit. Läs mer.

Lions Clubs International välkomnar Malala till virtuella kongressen 2021!

 
Bildkälla: CNN/Vogue

I över ett århundrade har Lions Clubs International inspirerat lionmedlemmar genom otroliga seminarium, glädje, kamratskap och talare i världsklass. I år kommer en mycket speciell talare som har inspirerat hela världen att delta i vår virtuella kongress. Lions Clubs International är stolt över att välkomna Malala Yousafzai till virtuella LCICon 2021! Läs mer.

Malala Yousafzai, den pakistanska aktivisten som sköts av talibanerna efter att ha kämpat för flickors utbildning är den brittiska Voggens senaste coverstjärna. I en medföljande profil öppnade den nyligen utexaminerade akademin från Oxford University och spirande TV-producent, nu 23 år gammal, om sin tro, Twitter-aktivism och hennes nya partnerskap med AppleTV +. Läs mer på CNN.

Lions rycker ut för brandmännen i Mönsterås

Källa: SR.se

Sen i fredags har flera räddningsstyrkor från flera kommuner och län bekämpat branden i Mönsterås.

Välgörenhetsorganisationen Lions i Mönsterås hjälper brandmännen vid branden i genom att dela ut mat och dryck. Läs mer.

 

Handla och stöd Lions

Godhandling

godhandling

Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

Nyfiken på Lions?

lions historia

Du som av nyfikenhet har hamnat här, du undrar säkert vad Lions är för något och vad vi gör.

Lions består av klubbar som arbetar aktivt på sin hemort. Ofta blir klubben en samhällsaktör att räkna med. Många klubbar driver också egna hjälpprojekt i andra länder. Det är klubben och medlemmarna som bestämmer vad de ska göra. Lions administration betalas med medlemsavgiften. Insamlade medel går till ändamålet.

Lions är öppen för alla; män som kvinnor, unga som gamla och olika nationaliteter.

Men hur började det hela? Läs mer och titta på videoklipp om Lions genom åren.

Sveriges Lions behöver DIN hjälp

En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

För bara någon vecka sedan såg vi att Moria-lägret på ön Lesbos brunnit och tiotusentals flyktingar blivit hemlösa. Häromdagen meddelade MSB att 250 katastroftält med tillbehör är på väg från Sverige.

Finish03

Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Lesbos. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

Tack för din gåva!

Anna Maria Bernstein

Ordförande Lions Sverige