Lions Clubs International MD101 Sverige

PGRO Mats Granath blev vald till Internationell Direktor vid den virtuella internationella kongressen

mats

Mats tackar alla Lions för valet till detta viktiga uppdrag och Ylva och Mats ser fram emot två spännande år 2021-2023, som Internationell Direktor i den internationella styrelsen.

mats ylva

Det första styrelsemötet genomfördes på tisdagskvällen den 29 juni och Mats kommer att arbeta inom Marknadsföringskommittén. Nu ser Mats och Ylva fram emot att träffa alla medlemmar inte minst i de nordiska länderna, i olika sammanhang.

Till Internationell President valdes Douglas X Alexander från USA och årets tema är ” Service from the Heart”” - Hjälpinsatser från hjärtat.

För Mats är det viktigt att hålla en tät och nära kontakt med medlemmarna och att hålla medlemmarna informerade om det internationella styrelsearbete.

Förutom att nu arbeta med marknadsföringsfrågorna för LCI och möten med Lions i olika sammanhang står Europa Forum i Tessaloniki och styrelsemötet i San Diego för dörren i höst. Formen för dessa möten är beroende av hur pandemi situationen utvecklas.

”Vi hjälper från våra hjärtan genom vänlighet och genom mångfald”.

Lions nya internationella president

Internationella president Douglas X. Alexander har varit lionmedlem i 35 år och alltid lett med sitt hjärta. Hans karriär och liv har definierats av familj, passion för hjälpinsatser och ett engagemang för att inspirera ledarskap. Läs mer om Douglas Alexander.

Alexander FullColor Pin 2

Internationella presidentens tema - Ett hjärta för hjälpinsatser. Läs mer.

 

Lions klubbar svarar på världens hungerkris genom att donera mer än 8,3 miljoner måltider

20180522 rw Hunger Pantry 70

OAK BROOK, Ill. - För att fira Lions Clubs Internationals första virtuella kongress firade lionklubbar runt om i världen det bästa sättet de vet hur - genom service. I maj till juni 2021 deltog mer än 4700 lionklubbar från 110 länder i Million Meal Challenge för att dämpa den globala hungerkrisen. Genom kraften i samhälle och service tillhandahöll Lions mer än 8,3 miljoner måltider, vilket långt överträffade sitt mål att en miljon serverade måltider. Läs mer.

”Bergets väg” – vinnande bidrag till Hällekis

Källa: Lidkopingsnytt.nu

Vinnande konstnär för utsmyckningen i Hällekis är Kerstin Dahl Norén från Äspered i Borås kommun. Hennes bidrag fårsmycka Hällekis i den gåva som kommit Lundsbrunn, Källby och Hällekis till del.

Kerstin Dahl Norén är en erfaren och uppskattad stenskulptör och hennes skulpturer pryder ett tjugotal offentliga platser, främst i Västra Götaland, skriver Götene Lions i ett pressmeddelande. Läs mer.

Handla och stöd Lions

Godhandling

godhandling

Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

Engagemanget pausade inte

volontarbarometern 2021

Källa: Volontärbyrån

Efter mer än ett år av restriktioner och distansarbete går vi förhoppningsvis åter mot ett öppnare samhälle och en normalisering kring hur vi lever våra liv. Eller inte. Kanske blir ingenting som det har varit. Läs mer.

Nyfiken på Lions?

lions historia

Du som av nyfikenhet har hamnat här, du undrar säkert vad Lions är för något och vad vi gör.

Lions består av klubbar som arbetar aktivt på sin hemort. Ofta blir klubben en samhällsaktör att räkna med. Många klubbar driver också egna hjälpprojekt i andra länder. Det är klubben och medlemmarna som bestämmer vad de ska göra. Lions administration betalas med medlemsavgiften. Insamlade medel går till ändamålet.

Lions är öppen för alla; män som kvinnor, unga som gamla och olika nationaliteter.

Men hur började det hela? Läs mer och titta på videoklipp om Lions genom åren.

Sveriges Lions behöver DIN hjälp

En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

För bara någon vecka sedan såg vi att Moria-lägret på ön Lesbos brunnit och tiotusentals flyktingar blivit hemlösa. Häromdagen meddelade MSB att 250 katastroftält med tillbehör är på väg från Sverige.

Finish03

Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Lesbos. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

Tack för din gåva!

Anna Maria Bernstein

Ordförande Lions Sverige