Lions Clubs International MD101 Sverige

Världsdiabetesdagen 14 november

AffischDiabetes2021

I samband med ALLA aktiviteter som genomförs SKALL medlemsrekrytering ses som en naturlig del.
Det viktiga är inte VAD ni gör, utan att NI GÖR någon aktivitet den 14 november. (Det är bara det som görs som räknas)

Aktiviteterna kan vara i princip vad som helst, lägsta nivån är kanske att under ”rusningstimmarna” stå utanför affärer och samla in pengar. Eller att loppis verksamhet den helgen/veckan går till Barndiabetsfonden. I delar av landet som vädret tillåter kan med fördel Diabeteslunken genomföras.

Syftet med insamlingen den 14 november är att synliggöra Lions hjälpverksamhet för fokusområdet DIABETES.

Målet är att alla klubbar genomför någon aktivitet och samlar in minst motsv. 100/kr medlem. Total skulle aktiviteten då kunna bidra med 900 000 kr till Barndiabetsfonden. Läs mer och hämta PR-material här.

Sveriges Lions behöver DIN hjälp

En katastrof kommer alltid utan förvarning. Mitt på dagen eller i den mörka natten.

Finish03

Lions Sverige och vår aktivitet Bring Quality to Life äger tälten som MSB fraktar till Haiti. MSB förvaltar dem och donerar dem med tillstånd från Lions Sverige. Våra lager hos MSB är nu tömda och nya tält behöver köpas in.

Våra medlemmar gör allt de kan för att samla in pengar, men vi behöver DIN hjälp nu! Var med och bidra genom att sätta in ditt bidrag på PG 901948-0 eller Swish 9019480 och märk din gåva med ”Lions katastroftält”.

Vi har ingen aning om när och var nästa stora katastrof kommer, det vi vet är att den kommer. Hjälp Lions komplettera vårt beredskapslager av katastroftält.

Tack för din gåva!

Nyfiken på Lions?

lions historia

Du som av nyfikenhet har hamnat här, du undrar säkert vad Lions är för något och vad vi gör.

Lions består av klubbar som arbetar aktivt på sin hemort. Ofta blir klubben en samhällsaktör att räkna med. Många klubbar driver också egna hjälpprojekt i andra länder. Det är klubben och medlemmarna som bestämmer vad de ska göra. Lions administration betalas med medlemsavgiften. Insamlade medel går till ändamålet.

Lions är öppen för alla; män som kvinnor, unga som gamla och olika nationaliteter.

Men hur började det hela? Läs mer och titta på videoklipp om Lions genom åren.

Lions Hindås sorterar och mäter glasögon

Den 17 oktober genomförde LC Hindås återigen en arbetsdag tillsammans med Vision For All på Hindås Station.
Totalt med deltagarna från Lions Club Åsa och Vision For All deltog ca 20 personer. Med 4 mätsstationer lyckades klubbarna sortera och mäta ca 1000 par glasögon.

En extra krydda var att Sandra Molliver från BT gjorde oss sällskap under en stund vilket resulterade i en helsida i Borås Tidning idag 18 oktober. Förhoppningsvis gör det att våra givare bättre förstår vad som händer med deras glasögong som de lämnar till våra insamligar. Läs artikeln här.


Handla och stöd Lions

Godhandling

godhandling

Gåvor, presenter och välgörenhet - gallerian där dina köp hjälper människor.

Tänk att kunna stödja olika välgörenhetsorganisationer på nätköp man ändå tänkt att göra. Detta utan att det kostar något extra för dig. Det är detta vi kallar ”En god handling”. Det finns hundratals välkända nätbutiker att välja mellan. Nu kan du hjälpa Lions genom att stödja Svergies Lions Hjälpfond via Godhandling. Läs mer här.

Lions Arvikas diabeteslunk

Diabeteslunken

Lördagen den 9:e oktober arrangerade Arvika Lions en Diabeteslunk, med utgångspunkt Torget, Arvika. Vidare ner genom Stadsparken och åter Torget. En formidabel succé. Ca. 60 deltog i promenaden. Vi gjorde detta i samarbete med Västra Värmlands Diabetesförening. De bjöd på gratis blodsockerprov. 3 personer fick gå vidare till Vårdcentral. En stor summa pengar sätts nu in på Lions Diabetesfond.