Lions skänkte nallar till ambulansen

Mjukisdjur till ambulansen.

IMG 9821

För att lugna barnen som behöver åka med i en ambulans har ambulanspersonalen chans att ge barnen en mjukisnalle.
Det hela började för cirka sjutton år sedan med en förfrågan från brandförsvaret i Tibro om Lions hade möjlighet att skänka någon typ av nallar som barnen kunde få och som gav lite trygghet under ambulansfärden. De första åren var det bara Tibro Lions som skänkte nallarna men efter ett tag frågade Karlsborgsklubben om inte de också kunde vara med och när ambulansstationen flyttade till Mölltorp blev Hjo Lions tillfrågade om de också ville vara delaktiga

IMG 9825


Representanter från de tre Lionsklubbarna i Tibro, Hjo och Karlsborg, som gått samman och köpt in cirka etthundra mjukisdjur, lämnade över dessa till personalen i Mölltorp som de kan dela ut till barn som behöver ambulanstransport. Det är Tibro affären ”Förr och Nu” som tillsammans med Barbara Bukowskis import som sponsrar en stor del av kostnaderna för de kvalitetssäkrade djuren, tillsammans med Lions klubbarna. – Det är så tillfredsställande att få ge barnen ett sådant djur när de är lite nervösa, det märks att de finner trygghet i sin nalle som de får, även de lite äldre barnen tar emot djuren även om det är lite skämmigt i början, berättade Lousie Blixth en av sjuksköterskorna som är med i ambulansen och fortsatte, - De skänkta djuren räcker i ungefär två år så åtgången är inte så stor tack och lov.
Lions verksamhet ligger på en låg nivå för tillfället och julmarknaden är tyvärr inställd, men det finns chans att söka medel till olika ändamål under tiden tills verksamheten startar upp igen.

Elof Johansson