Lions Clubs International MD101 Sverige

Förslag på aktiviteter för Lions klubbar inför Världsmiljödagen 5/6 2022

Detta är andra året av planerade tre, som aktiviteter föreslås kopplat till Världsmiljödagen.

Vattentillgången globalt hotas av ändrat klimat och vatten är en förutsättning för att sam-hällen ska bestå och utvecklas. Därför är temat för insamlingen vatten och syftet med aktivi-teterna är att samla in medel till brunnsborrning i Somalia och Tanzania. Målet är 100 kr/medlem för att matcha de bidrag som LCIF, Lions globala forskningsfond, bidrar med.

Vilka aktiviteter klubben gör och när de görs är inte det viktiga. Det viktiga är att medel kan skickas in så att borrprojekten kan genomföras. Naturligtvis bra om det är en miljöaktivitet och om fler medlemmar kan värvas till Lions.

Klubbarna kan genomföra en eller flera av följande aktiviteter:

  • Tipspromenad om vatten, mat/hunger, miljö och Lions. Upplägg som för Diabeteslunken. Avgift kan tas ut för tipspromenaden, möjlighet till sponsring av priser till tipspromenaden + lotterier. Slingan kan läggas förbi fikaplatser, sevärdheter. Materialet finns på Lions hemsida.

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Tävling för elever i mellanstadiet om vatten, ”Inget vatten, Inget liv”. Startat av Baltic Sea Lions och testat på Gotland. Material finns på Lions hemsida.

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. och Mona Neppenström.

  • Kranmärka klubbens aktiviteter. Det handlar om att välja kranvatten framför vatten i flaska eller i burk. Aktiviteten har bland annat genomförts i distrikt 101 S. Material finns på Lions hemsida.

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Bygga insektshotell eller fågelholkar. Mer info finns på Lions hemsida.

Kontakt: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,

  • Andra lokala, nationella eller internationella aktiviteter eller projekt. Det är valfritt för klubben. Många klubbar har redan miljöaktiviteter.

Här finns länkar till mer info om borrprojekten:

Water Means Life i Somalia

Rent vatten i Tanzania